Saša Barons Koens atveidos «Queen» solistu Frediju Merkūriju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/SIPA

Filmas «Borat» zvaigzne Saša Barons Koens attēlos ekscentrisko rokmūzikas pārstāvi Frediju Merkūriju drāmā, kas atspoguļos mūziķa slavas dienas grupas «Queen» sastāvā, ceturtdien paziņoja filmas producenti.

Pagaidām vēl nosaukumu neieguvušās filmas scenārija autors ir britu rakstnieks Pīters Morgans, kurš radījis scenārijus arī filmām «The Queen» («Karaliene») un «"The Last King of Scotland» («Pēdējais Skotijas karalis»). Vēl nav zināms arī filmas režisors.

Producents Greiems Kings, kura producentu kompānija «GK Films» projekta ietvaros sadarbojas ar Roberta de Niro un Džeinas Rozentālas kompāniju «Tribeca Productions» un grupas «Queen» menedžeri Džimu Bīču, atklāja, ka filmas uzņemšana tiks uzsākta nākamajā gadā.

Projekta ietvaros notiks sadarbība ar pārējiem grupas «Queen» dalībniekiem. Ģitārists Braians Mejs un bundzinieks Rodžers Teilors pārraudzīs filmas muzikālo saturu, kurā tiks iekļautas gan grupas «Queen» dziesmas, gan Merkurija solo mūzika.

Filma atspoguļos dažu gadu periodu pirms pasākuma, kas dažuprāt ir grupas «Queen» dižākais brīdis, - priekšnesums 1985.gadā «Live Aid» labdarības koncertā, kad grupa Londonas Vimbldonas stadiona auditoriju un TV skatītājus visā pasaulē apbūra ar tādiem hitiem kā «We Will Rock You» un «Radio Ga Ga».

Neskatoties uz to, ka Merkurija veselības stāvoklis pasliktinājās, grupa turpināja veikt ierakstus un doties koncertturnejās. Mūziķis nomira 1991.gadā 45 gadu vecumā dienu pēc tam, kad beidzot atzina, ka viņam ir AIDS.

1971.gadā Merkurijs kopā ar Meju, Teiloru un Džonu Dīkonu, kurš pašlaik ir pametis mūzikas industriju, dibināja grupu «Queen». Slavas zenītā grupa nonāca 1975.gadā ar savu ceturto albumu «A Night at the Opera», kurā tika iekļauta Merkurija sacerētā «Bohemian Rhapsody». Merkurijs ir autors arī tādām zināmām «Queen» dziesmām kā «Crazy Little Thing Called Love» un «We are the Champions».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu