Ekonomists Smirnovs no Drošības policijas grib piedzīt 50 000 latu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Ventspils augstskolas lektors Dmitrijs Smirnovs pagājušajā piektdienā vērsies tiesā ar pieteikumu par morālā un materiālā kaitējuma atlīdzināšanu un pieprasījumu atsaukt ziņas, kas aizskar godu un cieņu.

Smirnovs tiesā iesniedzis prasību pret Drošības policiju, bet kā līdzatbildētājs norādīta Finanšu un kapitāla tirgus komisija.

Prasības pamatā ir 2008.gada rudens notikumi, kad par kritisku viedokļu paušanu saistībā ar Latvijas ekonomikas stāvokli Smirnovu uz divām diennaktīm aizturēja Drošības policija.

Smirnovs ar prasību tiesā vērsies šobrīd, jo nepilnu divu gadu laikā neviena valsts institūcija nav ekonomistam atvainojusies par viņa tiesību rupjo pārkāpšanu.

Prasības pieteikumā Smirnovs pieprasa, lai Drošības policija atsauc viņa godu un cieņu aizskarošās ziņas un atvainojas. Tiek pieprasīta arī kompensācija 50 000 latu apmērā par morālo un materiālo kaitējumu, kā arī lūgts piedzīt no atbildētāja tiesas izdevumus.

«Prasību tiesā iesniedzu, lai turpinātu cīnīties par vārda brīvību Latvijā. Drošības policija mani ielika cietumā par to, ka par Latvijas ekonomikas stāvokli atļāvos godīgi pateikt to, ko citi vēlējās noklusēt. Valsts represīvo struktūru patvaļa šajā gadījumā nevar palikt nesodīta un tāpēc vēršos tiesā. Tiesiskā valstī kādam ir jābūt atbildīgam par cilvēktiesību, kādas ir arī tiesības brīvi paust viedokli, rupju pārkāpšanu. It sevišķi svarīgi tas ir laikā, kad Latvijas valdība faktiski kalpo ārvalstu kapitālam. Ja cilvēkiem nebūs tiesību kritizēt valdošo politiku, mēs varam nonākt atpakaļ represīva, autoritāra režīma varā,» paziņojumā medijiem uzsver Smirnovs.

Prasības pieteikums tiesā iesniegts 17.septembrī, taču pagaidām lēmums par tā pieņemšanu izskatīšanai vēl nav pieņemts. Tiesai septiņu dienu laikā jāizlemj par pieteikuma pieņemšanu izskatīšanai un lietas ierosināšanu vai atteikšanos to darīt, aģentūru LETA informēja Rīgas pilsētas tiesas priekšsēdētājas palīgs Kaspars Sadauskis.

Viņš kandidē oktobrī gaidāmajās parlamenta vēlēšanās no Zaļo un zemnieku savienības saraksta, norāda LETA.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu