ASV izglābj lācēnu ar burkā iesprūdušu galvu (14)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV Floridas štatā ir izglābts lāču mazulis, kurš 10 dienas bija nodzīvojis ar stikla burkā iesprūdušu galvu, paziņoja varas iestādes.

Sešus mēnešus vecais melno lāču mazulis, kuru glābēji mīļi iesauca par Burkasgalvu (Jarhead), iebāza galvu burkā, rokoties pa kāda cilvēka atstātiem atkritumiem, ziņoja Okalas pilsētas laikraksts "Star-Banner".

Nelaimē nokļuvušais lācēns, kā arī tā māte un divi citi mazuļi pirmoreiz tika pamanīti uz Okalas nacionālā meža robežas Veirsdeilas pilsētas tuvumā, pastāstīja Floridas štata Zivsaimniecības un dzīvās dabas komisijas bioloģe Keitija Konolija.

Pēc tam Konolija un divi citi biologi Maiks Orlando un Braiens Šīks kādu laiku neveiksmīgi meklēja šo lāču ģimeni. "Viņa vienmēr bija soli priekšā mums," sacīja Konolija, runājot par lāču māti.

Lācītis kļuva arvien vājāks

Tikmēr mazulis ar burkā iestrēgušo galvu kļuva arvien vājāks. "Viņš staigāja ar nokārtu galvu. Abi pārējie mazuļi rotaļājās, bet šis nabadziņš mira," sacīja Orlando.

Neitralizē lāču māti

Galu galā Orlando un Konolijai izdevās neitralizēt lāču māti, iešaujot trankvilizatora adatu. Tad Orlando un Šīks uzlēca virsū lāču mazulim, lai to savaldītu un atbrīvotu.

Orlando iebāza roku burkā un pieglauda lācēna ausis, kamēr Šīks vilka burku, līdz dabūja to nost no galvas.

Lāču māte ar mazuļiem pēc tam tika palaisti brīvībā tuvākajā mežā.

Mācība - nemest mežā atkritumus

Orlando nosauca šo gadījumu par mācību cilvēkiem, kas mīt dzīvās dabas tuvumā. "Mēs esam cilvēki. Mēs esam pietiekami gudri, lai spētu parūpēties par saviem atkritumiem," viņš sacīja.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu