Dziedātājai Jurgai lauzta roka nav šķērslis iesildīt «A-ha» Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Grupas «A-ha» atvadu koncertā Rīgā 1.novembrī kā iesildītājmāksliniece uzstāsies viena no populārākajām Lietuvas dziedātājām – Jurga, to koncertaģentūrai «Makroconcert» apstiprinājuši grupas pārstāvji. 

Jurga savu solo karjeru uzsākusi 2005.gadā, izdodot debijas albumu ar nosaukumu «Aukso Pieva» (Zelta Lauks). Šis albums kaimiņvalsts mūzikas tirgū ir ieguvis visas iespējamās nominācijas un balvas (Labākā debija, Labākais albums, Labākā dziesma, Labākā dziedātāja, Gada dziesma, u.c.), bet nākamā albuma «Instrukcija» dziesmas un videoklipi jau sasnieguši pirmo starptautisko popularitāti. 2007.gadā Jurga saņēma MTV Eiropas Mūzikas balvu kategorijā Labākais Baltijas izpildītājs. 

Uzaicinājums iesildīt «A-ha» atvadu koncertus Rīga un Viļņā dziedātāju iepriecinājis. «Esmu ļoti pagodināta uzstāties kopā ar leģendāru grupu, kas ietekmējusi veselu mūziķu paaudzi!» viņa paudusi uzreiz pēc šīs ziņas saņemšanas. 14.oktobrī gan mūziķe mēģinājuma laikā neveiksmīgi kritusi, salaužot roku un kāju, un atcēlusi vairākus koncertus, taču tas nebūšot šķērslis, lai dziedātu Rīgā.

Grupa «A-ha» 8.oktobrī nosvinējusi sava pirmā albuma «Hunting High And Low» 25 gadu jubileju ar uzstāšanos Londonas Karaliskajā Alberthollā. Šis ekskluzīvais koncerts aizsācis «A-ha» atvadu koncertturneju, kuras laikā 1.novembrī grupa viesosies arī Latvijā. 

Gandrīz 30 darbības gadu laikā «A-ha» ieguvuši miljoniem fanu visā pasaulē. Arī vairāki pasaulslaveni mūziķi atzinušies, ka labprāt klausās norvēģu trio daiļradi. Par savu iedvesmas avotu grupu «A-ha» atzinuši gan Robijs Viljamss, gan reperis Kanje Vests, gan grupas «Coldplay», «Pet Shop Boys» un pat «Oasis». »

2002.gada septembrī «A-ha» uzstājās Rīgā, pulcējot tolaik rekordlielu skatītāju skaitu - koncertu Mežaparka estrādē noskatījās vairāk kā 30 000 cilvēku. Atvadīties no «A-ha» un apmeklēt grupas pēdējo uzstāšanos Latvijā gan būs iespējams ierobežotākam skaitam skatītāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu