Zinātnieki: Ozijs Osborns ir neandertāliešu pēctecis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Pētot britu rokmūziķa Ozija Osborna asins paraugus, amerikāņu zinātnieki nonākuši pie secinājuma, ka grupas «Black Sabbath» bijušais solists ir neandertāliešu pēctecis un attāls Krievijas imperatora Nikolaja II radinieks, vēsta britu bulvārprese. 

Veidojot ģenētisko karti, zinātnieki arī atrada pierādījumus par radniecību ar 19.gadsimta amerikāņu noziedznieku Džesiju Džeimsu, kā arī Lielbritānijas karali Džordžu I.

Komentējot pētījuma rezultātus, Osborns atzina, ka jaunumi par viņa izcelšanos no neandertāliešiem neizbrīnīs viņa sievu Šeronu un policijas darbiniekus visā pasaulē.

Kā ziņots iepriekš, amerikāņu kompānijas «Knome» pētnieki nolēmuši izveidot Osborna ģenētiskā koda karti, cenšoties saprast, kā viņam izdodas joprojām būt dzīvam pēc vairāku desmitu gadu alkohola un narkotiku lietošanas.

61 gadu vecais Osborns ir dzīvojis tādu dzīvi, kas, visticamāk, novestu kapā ikvienu normālu cilvēku. Pats dziedātājs nesaprot, kā viņam izdevies izdzīvot - nesen viņš atzinis, ka pēc 40 gadu vecuma sasniegšanas viņš sevi uzskata par medicīnas brīnumu. Ja tic viņa apgalvojumiem, tad kādā savā dzīves posmā rokeris dienā izdzēris četras konjaka pudeles: «Atslēdzos, atjēdzos un turpināju tādā pašā garā.»

2003.gadā dziedātājs nopietni cieta autoavārijā, laužot vairākas ribas, atslēgas kaulu un kakla skriemeli. Viņam ir arī kāda Parkinsona slimībai līdzīga ģenētiska saslimšana, turklāt viņš vismaz vienu reizi ārstējies psihiatriskajā slimnīcā.

Neraugoties uz visiem ekscesiem, viņš joprojām dzīvo kopā ar savu sievu Šeronu, ar kuru viņam ir trīs jau pieauguši bērni.
Neandertālieši ir izmiruši aptuveni pirms 30 000 gadu, taču viņu gēni joprojām atrodami mūsdienu cilvēkos. Kāds šogad veikts pētījums apliecinājis, ka eiropiešu un aziātu priekšteči senā pagātnē ir sakrustojušies ar neandertāliešiem, un kopš tā laika viņu gēni ir nodoti no paaudzes paaudzē, raksta «Daily Mail».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu