Probācijas dienesta šefs šokā par meitenītes izvarošanu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/Leta

Valsts probācijas dienesta vadītājs Aleksandrs Dementjevs gadījumu ar meitenītes izvarošanu sauc par šokējošu un norāda uz nepieciešamību apzināt dzimumnoziegumu patiesos apmērus.

«Šī ziņa ir šokējoša, un nodarījuma necilvēciskums sniedzas pāri jebkura sabiedrības locekļa morāles un ētikas izpratnes robežām,» aģentūrai BNS ar pārstāvja Imanta Mozera starpniecību pavēstīja Dementjevs.

Šis gadījums kārtējo reizi norādot uz nepieciešamību apzināt dzimumnoziegumu patiesos apmērus un pievērst pastiprinātu uzmanību kriminālās justīcijas attīstībai, lai nepieļautu jaunus upurus, norādīja probācijas dienesta vadītājs.

Dementjevs atgādināja, ka Valsts probācijas dienests pašlaik īsteno projektu «Par dzimumnoziegumiem notiesāto personu uzvedības korekcijas sistēmas ieviešana Latvijā» un šī projekta noslēgumā valsts rīcībā būs pasaules standartiem atbilstoša un efektīva sistēma, ar kuru būs iespējams samazināt atkārtoti izdarīto dzimumnoziegumu skaitu.

«Ja šīs personas tiks notiesātas, savas kompetences ietvaros Valsts probācijas dienests ar šīm personām strādās atbilstoši normām, kas paredzētas Latvijas likumos,» piebilda Dementjevs.

Jau ziņots, ka pirmdien policija saņēma ziņojumu no ārstniecības iestādes, ka tur nogādāta divarpus gadu veca meitenīte ar seksuālas vardarbības pazīmēm.

Aizdomās par iespējamo noziegumu aizturēti divi vīrieši, kas ir saistīti ar ģimeni. LNT raidījums «Degpunktā» otrdien ziņoja, ka viens no aizturētajiem ir bērna audžutēvs, bet otrs - bērna mātes brālis, kurš, iespējams, pievēris acis uz noziegumu.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā par bērna veselības stāvokli ziņas nesniedz. «Degpunktā» ziņoja, ka bērns pārcietis operāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu