Bijušais ieslodzītais: bērna izvarotājam cietumā nāve būs kā atbrīvošana

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mr. Physics, CC licence 

Cietumos ieslodzītie pret notiesātajiem par dzimumnoziegumiem izturas ar īpašu nežēlību, LNT raidījumam «Degpunktā» trešdien pastāstīja kāds bijušais ieslodzītais.

 «Katram ieslodzītajam mājās ir sievai vai bērns, tāpēc šādi noziedznieki parasti saņem šeit pelnīto sodu - pret viņiem izturas ar īpašu nežēlību - pašus izvaro, piekauj, pazemo,» stāsta ieslodzītais, kurš uzskata, ka nāvessods viņam būtu kā atbrīvošana no gaidāmā likteņa.

Latvijas cietumos pašlaik atrodas aptuveni septiņi tūkstoši ieslodzīto, 4800 ieslodzīto jau ir noklausījušies savu spriedumu un izcieš sodu. 508 izcieš sodu par dzimumnoziegumiem. Tie ir noziedznieki, kas seksuāli izmantojuši gan pieaugušos, gan bērnus. Desmit no tiem saņēmuši augstāko sodu - mūža ieslodzījumu. Kopumā valstī šādu sodu izcieš 56 personas.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieka vietnieks Valērijs Sergejevs par statistiku ir nepatīkami pārsteigts, viņš uzskata, ka tik mazai valstij, kā Latvija, tik liels sodīto par dzimumnoziegumiem skaits ir ļoti liels.

Sagādāt drošu vidi šādiem noziedzniekiem neesot viegli. Viņi rakstot lūgumus, lai tiktu izvietoti atsevišķā nodaļā, taču tādā līdz šim izvietotas tikai 2 personas.

«Attieksme pret šādām personām ir tāda pati kā sabiedrībā,» stāsta Sergejevs. «Sagādāt drošu vidi cietumā šādiem notiesātajiem nav viegli.  Tikai tad, ja apstiprinās aizdomas, ka šīm personām varētu kaut kas draudēt, viņi tiek izvietoti speciālajā nodaļā Matīsa cietumā, pārējie izbārstīti pa visu Latviju,» norāda Sergejevs.

Tāpat kā pārējie ieslodzītie, dzimumnoziedznieki ēd trīs reizes dienā, viņu uzturēšana dienā izmaksā septiņus latus un sešdesmit divus santīmus. Ēdienkartē ir arī gaļa un zivis. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu