Lūdz žēlastību gados vecajiem pedofilijā apsūdzētajiem priesteriem

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Beļģijas katoļu baznīcas galva, kurš nesen tika iesaistīts milzīgā bērnu seksuālas izmantošanas skandālā, trešdien aicināja būt žēlsirdīgiem pret vecāka gada gājuma priesteriem, kam nācies saskarties ar šāda veida apsūdzībām.

Romas pāvestam Benediktam XVI tuvu stāvošais konservatīvi noskaņotais arhibīskaps Andrē Žozefs Leonards, kurš Beļģijas katoļu baznīcu vada kopš janvāra, uzskata, ka atstādinātie priesteri būti jāpasargā no «sava veida atriebības».

Intervijā televīzijas kanālam RTBF viņš atzīmēja, ka priesteriem, kas ļaunprātīgi izmantoja viņu gādībā nodotos bērnus, «acīmredzot, ir jāapzinās tas, kas noticis viņu dzīvēs, bet, ja viņi vairs nestrādā, ja viņiem vairs nav pienākumu, es neesmu drošs, ka sava veida atriebības īstenošana bez konkrētiem rezultātiem, ir humāna rīcība».

Jautāts par to, vai tā ir laba lieta, sodīt vainīgos, arhibīskaps atbildēja, ka, «ja viņi joprojām uzdarbojas, tad noteikti. (..) Bet vai viņi (upuri) patiešām grib, lai 85 gadus vecs priesteris pēkšņi tiktu publiski pielikts pie kauna staba?»

Beļģijas katoļu baznīcu smagi satricinājis pedofilijas skandāls, baznīcas komisijai pagājušajā mēnesī atklājot gandrīz 500 bērnu seksuālas izmantošanas gadījumus, kas pastrādāti kopš pagājušā gadsimta piecdesmitajiem gadiem. 13 no priesteru upuriem izdarījuši pašnāvību.
Šomēnes plašu sabiedrības uzmanību arhibīskaps izpelnījās, pateicoties saviem izteikumiem, ka AIDS ir «sava veida patiess taisnīgums».

Komentējot radušos kņadu, baznīcas galva teica: «Viss, ko es saku, ir tikai tas, ka reizēm ar mūsu rīcību ir saistītas arī sekas.» Savu domu tuvāk paskaidrojot, viņš atzīmēja, ka lieli smēķētāji var sagaidīt plaušu vēži, un viskija pudeles izdzeršana dienā var kaitēt aknām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu