Izslāpusi vārna nesmādē alu (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.dzirkstele.lv

Gulbenē, Jaunatnes parkā, “Dzirkstele” otrdien novēroja savvaļas putna savādu uzvedību. Vārna centās turēties koka paēnā un nebaidījās no cilvēkiem, arī no laikraksta fotogrāfa, kad tas centās pienākt tuvāk, lai iemūžinātu saules nogurdināto radībiņu.

Putnam bija deformēta viena kāja, taču tas veikli pārvietojās. Taču neizdevās noskaidrot, vai viņš ir spējīgs lidot.

Vārna tuvu blakus garāmgājējiem parkā pastaigājās visu otrdienas pēcpusdienu līdz vēlam vakaram. “Dzirkstele” novēroja, kā putnu ar alu cienāja vīri, kas pēc darba dienas atvilka elpu uz soliņa ēnā. Izskatījās, ka vārnai garšoja. Putns gandrīz vai ļāva arī sevi noglāstīt. Iespējams, viņa ir cilvēka pieradināta, vēlāk pamukusi.

Ornitologi iesaka tomēr neiesaistīties dabiskajā atlasē un nenest mājās savvaļas putnus vai to mazuļus, kaut arī cilvēciskās jūtas mudina žēlot tos un uzņemties rūpes. “Dzirkstele” novērojusi, ka Gulbenē, Skolas ielā, dīķī jau ilgāku laiku mitinās pīļtēviņš, kuram neklausa viens spārns. Cilvēki nāk barot putnu ar maizi un zaļumiem. To, ka pīli nedrīkst aiztikt, ielāgojuši ne tikai bērni, bet arī kaķi un suņi, kuru Skolas ielas dzīvojamo māju masīvā nav mazums.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu