Itālijā notiesā latvieti par bērna piekaušanu līdz nāvei

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Itālijā tiesa piespriedusi 11 gadu cietumsodu 21 gadu vecajai latvietei Elizabetei Pētersonei un tādu pašu sodu arī viņas 25 gadus vecajam civilvīram Paulo Arrigo. Abiem šāds cietumsods piemērots par smagu miesas bojājumu nodarīšanu bērnam, kurš no gūtajām traumām miris, raksta «Latvijas Avīze».

Pēc 17 mēnešus vecā latvietes bērna nāves pagājušā gada 17. maijā autopsija atklāja uz bērna vēdera neskaitāmus sasitumus, ko varēja izraisīt vienīgi atkārtoti spēcīgi sitieni vai pat spērieni, kas saārdījuši bērna aknas un liesu.

Elizabete, kas atzīta par psihiski veselu, pirms sprieduma nolasīšanas turpināja noliegt savu vainu notikušajā. Savukārt Paulo advokātiem neizdevās pierādīt, ka vīrietis, kurš nebija šā bērna tēvs, nav bijis mājās agresijas brīžos un par tiem nav zinājis, vēstī «Latvijas Avīze».

Abi notiesātie saskaņā ar Itālijas likumos piedāvāto iespēju bija izvēlējušies tiesas procesa saīsināto formu, kas paātrina spriedumu un samazina piespriesto sodu par vienu trešdaļu. Prokurors sākotnēji prasīja abus notiesāt uz 24 gadiem cietumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu