Strīķe: Vilnītim jādemisionē

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieks Alvis Vilks gaisotni KNAB sauc par saspīlētu un apsver biroju pamest. Arī otra KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe aģentūrai BNS apstiprināja, ka darbu birojā apsver pamest. Viņa arī uzskata, ka Vilnītim būtu jādemisionē.

Vilks aģentūrai BNS, komentējot situāciju birojā, pastāstīja, ka reorganizācija rezultējusies nevis labākos biroja darbības rezultātos, bet gan Vilnītim pietuvinātu cilvēku ielikšanā amatos. Vilkam gan grūti izvērtēt šo cilvēku profesionālo kvalifikāciju, taču KNAB pārstāvis nedomā, ka viņi bijuši labāki par tiem darbiniekiem, kuriem vajadzējis pamest amatus birojā.

Uz jautājumu, kādu viņš redz konflikta atrisinājumu, Vilks atbildēja: «Es, patiesību sakot, pašlaik normālu atrisinājumu neredzu vispār, jo tās intereses un darbības metodes ir ļoti dažādas. Līdz ar to agri vai vēlu tām institūcijām, kuras veic uzraudzību pār KNAB, - Saeimai un Ministru kabinetam - būtu jāpieņem lēmums, kādu viņi redz biroja darbību nākotnē. Ja viņi, protams, akceptē Vilnīša kunga ideju par KNAB darbības sadalīšanu daudzās dažādās struktūrvienībās, tas ir cits biroja modelis, un es domāju, ka savu vietu tādā birojā vairāk neredzu.«

«Es neesmu tik naivs, lai nesaprastu šīs reorganizācijas mērķi, kurš arī paredz atbrīvoties no tiem darbiniekiem, kas iepriekš birojā strādājuši. Es teikšu atklāti - ņemot vērā šo notikumu secību, man nav vēlmes strādāt Vilnīša kunga vadībā. Man patīk mans darbs, un esmu ar mieru šeit strādāt un ieguldīt enerģiju, bet pašlaik notiek biroja darba bremzēšana. Es nesaskatu vairs savu vietu šādā reorganizētā birojā,» viņš sacīja, atzīstot, ka apsver iespēju pamest darbu birojā.

Uz jautājumu, vai Vilnītim būtu jādemisionē, Vilks skaidru atbildi nesniedza, vien piebilda, ka tā droši vien Vilnītis domājot arī par viņu un pārējiem biroja darbiniekiem. Vilks secinājis, ka pastāvot ļoti dažāds viedoklis par biroja darbību un mērķiem nākotnē, kas arī esot pamats šim konfliktam.

«Personīgi es neredzu nekādus panākumus, kurus Vilnītis pats personīgi būtu sasniedzis, strādājot KNAB priekšnieka amatā,» uzsvēra Vilks.

Kopš Vilnītis ir amatā, arī Vilka vadītais korupcijas novēršanas bloks esot saskāries ar dīvainiem lēmumiem, piemēram, bijušas dīvainas dienesta pārbaudes par darbinieku rīcību, bijis Vilnīša izteikts viedoklis par KNAB atteikšanos no partiju finansēšanas kontroles.

Gaisotne birojā pašlaik ir ļoti saspīlēta, un šī gaisotne jau pastāvot ļoti ilgu laiku. Pašlaik esot brīdis, lai sabiedrība saprastu, kāda šī gaisotne ir. «Nezinu, vai šis ir konflikta augstākais punkts, bet varbūt mēs pašlaik cenšamies sabiedrībai atklāt, kāda tā situācija ir,» piebilda Vilks.

Par tālāko situācijas attīstību KNAB pārstāvis pagaidām skaidru atbildi nesniedza. Biroja darbinieki gaidīšot atbildi no premjera, kāda ir viņa tālāk plānotā darbība, un tad lemšot, kā rīkoties.

Atbilde tikšot gaidīta arī no Starpinstitūciju komisijas KNAB struktūras modeļa efektivitātes izvērtēšanai vadītāja Arvīda Kalniņa, jo no komisijas secinājumiem īstas skaidrības neesot.

«Gribam skaidrojumu no komisijas, ko tad viņa savos secinājumos iekļāvusi - vai tas nozīmē, ka viņi pilnībā atbalsta vienu no piedāvātajiem variantiem, vai arī runā par reģionālo struktūrvienību pakļaušanu citādi, nekā tas ir pašlaik,» teica Vilks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu