Eksperts par nāvessodu: tikpat labi varētu apspriest arī dzimtbūšanas atjaunošanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: André Delhaye, CC licence

Pēc tam, kad policija Rīgā aizdomās par divarpus gadu vecas meitenītes izvarošanu aizturēja viņas mātes brāli un civilvīru, aktualizējusies diskusija, vai par šāda tipa dzimumnoziegumiem nevajadzētu piemērot nāvessodu. Par šādu iespēju LTV raidījumā Atklātā ceturtdiena izteicās Bērnu slimnīcas reanimatologs Pēteris Kļava, raksta «Diena».

Dienas aptaujātie eksperti gan atzīst, ka šāds soda mērs varētu būt piemērojams, bet to neatļautu starptautiskās saistības, kuras uzņēmusies Latvija.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītāja Laila Rieksta-Riekstiņa, norāda, ka «Latvija ir pievienojusies starptautiskiem dokumentiem, kas vienkārši izslēdz iespēju, ka Latvijā varētu piespriest nāvessodu, tāpēc šobrīd tā var būt tikai diskusija. Protams, būtu ļoti populāri izteikt tādu viedokli, bet reāli tas nebūs īstenojams.»

Krimināltiesību eksperts Andrejs Judins ir kategoriski pret šādu diskusiju, norādot, ka tikpat labi varētu apspriest arī dzimtbūšanas atjaunošanu, bet bijušais kriminālpolicijas priekšnieks Aloizs Visvaldis Blonskis norādīja, ka nāvessods būtu piemērojams atsevišķos gadījumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu