Ainars Virga ieraksta veltījumu Jānim Grodumam «Nezāles neiznīkst»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Deinats

Leģendārās latviešu rokgrupas «Līvi», ne mazāk leģendārais basģitārists, dziedātājs un daudzu dziesmu autors - Jānis Grodums 2009.gadā sāka darbu pie savas jaunās dziesmas «Nezāles neiznīkst», kura pamatā ir pēc Jāņa lūguma rakstītais Guntara Rača dziesmas teksts. Bija tapuši jau vairāki ideju uzmetumi un tekstā izdarītas pāris korekcijas, taču dziesma tā arī netika pabeigta, līdz 2010.gada 15.jūnijā Jānis pameta šo pasauli, tā arī nevienam ne reizes šo dziesmu nenospēlējis un neatstājis ne nošu, ne melodijas pierakstus. 

Pēc Jāņa aiziešanas šo darbu pabeigt apņēmās grupas «Līvi» līderis un Jāņa draugs Ainars Virga, kurš labi pārzina Groduma dziesmu rakstīšanas manieri. Protams, mēs varam tikai zīlēt vai Groduma versija būtu bijusi tāda, kādu to paveicis Ainars, taču nenoliedzami, ka jaunradītā dziesma atsauc atmiņā tādas «Līvu» klasiskās kompozīcijas, kā «Bailes par ziņģi», «Ziņģe par bailēm», «Piedod man» un citas.

Dziesmas ierakstā Ainars pieaicinājis arī savu agrākos kolēģus no Līviem, bundzinieku Vilni Krieviņu un ģitāristu Tomasu Kleinu, kurš iespēlējis dziesmas ģitāras solo partiju. Dziesmas ieraksts daļēji veikts «FM Studio» Liepājā kopā ar skaņu režisoru Egilu Mežu un pabeigts Rīgā, Mārtiņa Burkevica studijā.

Ainars Virga: «Nezāles neiznīkst» ir vecs Groģa teiciens un viņam radās ideja, ka vajadzētu tādu dziesmu. Tad radās dzejolis, bet neviens no viņa draugiem tā arī nav dzirdējis viņa versiju šiem vārdiem. Tāpēc es, ieklausoties savās sirds sajūtās un domājot par to, kā mēs to būtu ar viņu kopā darījuši, radīju savu versiju. Ja kāds gaidīja balādi, tad veltīgi. Šī nav gaudu dziesma, šis ir rokenrols kā es to jūtu.»

Dziesma šodien piedzīvo savu pirmizrādi daudzās Latvijas radiostacijās.
Dziesmas Mp3 ir pieejams portālā «Doremi.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu