Štokenbergs: pēc jaunā KNAB reorganizācijas plāna viss pakļauts Vilnītim

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) reorganizācijas priekšlikums ir nesaprotams un tas jāpārskata, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda topošais tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs («Vienotība»).

Štokenbergs norādīja, ka ir jāturpina darbs komisijai, kas izvērtē KNAB priekšnieka Normunda Vilnīša iecerēto reorganizācijas plānu.

Pēc politiķa domām, pašreizējais biroja pārveidošanas priekšlikums esot nesaprotams. «Ja paskatās iecerēto shēmu, tad pēc tās viss būtu pakļauts Vilnītim. Vietnieki būtu tikai dekoratīvas figūras bez to pārziņā esošajām struktūrvienībām. Tāpat tiktu apgrūtināta operatīvā darba organizēšana,» skaidroja Štokenbergs.

Jau ziņots, ka Nacionālā drošības padome (NDP) Vilnīša iecerēto KNAB reorganizāciju atzinusi par likumīgu, tomēr abi viņa vietnieki - Juta Strīķe un Alvis Vilks -, kā arī sešu nodaļu vadītāji izplatījuši publisku vēstuli, kurā apšauba Vilnīša spējas sekmīgi vadīt KNAB.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu