Vīrieša pašnāvība sarežģījusi izmeklēšanu meitenītes izvarošanas lietā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Kriminālpolicija nenoliedz, ka aizturētā vīrieša pašnāvība cietumā sarežģījusi izmeklēšanu nepilnus trīs gadus vecās meitenītes izvarošanas lietā.

Uz aģentūras BNS jautājumu, vai aizdomās turētā vīrieša pašnāvība neapgrūtina pieradījumu vākšanu pret otru aizdomās turēto un neveicina lietas «nonākšanu atvilktnē», Rīgas reģiona kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins ceturtdien atbildēja, ka, neskatoties uz aizturētā nāvi, lieta joprojām tiekot izmeklēta, taču, nenoliedzami, vīrieša pašnāvība izmeklētājiem sagādājot šajā ziņā problēmas.

«Nenoliedzami, tas sarežģī izmeklēšanu,» viņš sacīja, gan uzreiz piebilstot, ka ir arī citas metodes, kā pierādīt un izvērtēt notikušā apstākļus.

Pagaidām nav zināms, vai policija pārsūdzēs tiesas lēmumu, ar kuru atteikts piemērot apcietinājumu, dzīvi palikušajam aizdomās turētajam. Izmeklētājs izvērtēs tiesas argumentus un tad arī izlemšot, vai iesniegt sūdzību.

Grišins gan atturējās minēt to, kas šim vīrietim konkrēti tiek inkriminēts.

Jau ziņots, ka Centrālcietumā otrdienas naktī pakāries atrasts vīrietis, kuru vainoja nepilnus trīs gadus vecās mazmeitas izvarošanā.

1963.gadā dzimušais Valērijs K. atrasts pakāries soda izolatora kamerā, kurā atradās viens pats.

Jau ziņots, ka bez Valērija K., kurš bija cietušā bērna mātes patēvs, aizturēts arī 1983.gadā dzimušais bērna mātes brālis. Vectēvam tiesa piemēroja apcietinājumu, taču otram vīrietim apcietinājums tika atteikts un viņam piemērota policijas uzraudzība.

Noziegums noticis Dammes ielā, Imantā.

Vectēvam par izvarošanu, ja tā izraisījusi smagas sekas, kā arī par mazgadīgā izvarošanu draudēja mūža ieslodzījums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu