Bāriņtiesa: bērna izvarošana nav notikusi mātes neuzmanības dēļ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Marina D. Sandoval, CC licence

Kaut arī bāriņtiesai ir tiesības pieņemt lēmumu par bērna izņemšanu no ģimenes, ja tiek konstatēta vardarbība, tomēr šoreiz izvarotās divarpus gadus vecās meitenītes mātei bērni atņemti netiks, tā laikrakstam «Neatkarīgā» pastāstījis Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētājs Aivars Krasnogolovs.

Viņš apgalvo, ka bērnus atņemt nav pamata, jo māte par viņiem rūpējoties. Vai māte to būs spējīga darīt arī turpmāk, un to, kā viņai veiksies, bāriņtiesa lemšot tuvākajā laikā. Bāriņtiesas priekšsēdētājs norāda, ka viņu rīcībā neesot informācijas, ka noziegums būtu noticis mātes nolaidības vai neuzmanības dēļ.

Šobrīd svarīgi esot palīdzēt tieši izvarotās meitenītes mātei, kura vēlāk varētu palīdzēt meitai. Meitenīte esot par mazu, lai apzinātos notikušo.

Krasnogolovs tāpat pavēstījis, ka šaušalīgo noziegumu izdarījis nevis audžutēvs vai patēvs, bet gan ģimenes paziņa, kuram māte uzticējusies.

Pēc «Neatkarīgās» rīcībā esošās informācijas, noziegumu pastrādājis cietušās meitenītes vecmammas draugs, bet sieviete sociālā dienesta uzraudzībā nonākusi, jo ir bārene.

Pašlaik meitenīte izrakstīta no slimnīcas un kopā ar mammu atrodas krīzes centrā, liecina laikraksta rīcībā esošā informācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu