Sudānā nolaupīti trīs helikoptera apkalpes locekļi - Latvijas valstspiederīgie

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Sudānas rietumos, Dienviddarfūras štatā, nolaupīti trīs helikoptera apkalpes locekļi, kas ir Latvijas valstspiederīgie, piektdien vēsta aģentūra «Associated Press» (AP), atsaucoties uz ANO Pasaules pārtikas programmas (WFP) sniegto informāciju.

Arī Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Jānis Sīlis aģentūrai BNS apstiprināja šo faktu. Viņš norādīja, ka nolaupītie ir Latvijas valstspiederīgie un informācija par nolaupīšanu saņemta pagājušajā naktī.

ĀM sazinās ar partneriem, kas varētu palīdzēt, Sīlis uzsvēra, taču neatklāja, kas ir šie sadarbības partneri.

Latvijas Ārlietu ministrijai arī nav informācijas par iespējamo izpirkuma maksas pieprasīšanu.

Aģentūra AP, atsaucoties uz WFP pārstāvi, vēsta, ka nolaupītajiem bijis līgums ar ANO Humāno aviopārvadājumu dienestu («UN Humanitarian Air Service) un viņi WFP uzdevumā piegādājuši humānās palīdzības kravas.

WFP pārstāvei neesot informācijas, vai pieprasīts izpirkums, ziņo AP.

Dienviddarfūras štata gubernators Abdelhamids Kaša aģentūrai AFP pastāstījis, ka nenoskaidroti bruņoti uzbrucēji ceturtdienas vakarā štata galvaspilsētā Njalā ielauzušies mājā, kur dzīvoja lidotāji, un aizveduši viņus sev līdz. Savukārt aģentūrai «Reuters» Kaša teicis, ka trīs lidotāji nolaupīti no mikroautobusa uz kādas Njalas ielas.

Gubernators Kaša gan aģentūrai AFP, gan «Reuters» nolaupītos nosaucis par Krievijas pilsoņiem. Savukārt AFP ziņo, ka Dienviddarfūras valdība iepriekš paziņojusi, ka nolaupītie ir no Latvijas.

Krievijas mediji ziņo, ka nolaupītie ir Latvijas kompānijas «GM Helicopter» darbinieki. Starp nolaupītajiem neesot Krievijas pilsoņu, taču visi trīs ir krieviski runājošas personas.

Darfūrā arī iepriekš nolaupīti ārzemnieki, lai pieprasītu par viņiem izpirkumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu