ASV diplomāti izsekojuši arī Dānijas iedzīvotājus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Marcus Vegas, CC licence

ASV vēstniecības Kopenhāgenā darbinieki novērojuši Dānijas galvaspilsētas iedzīvotājus, un Dānijas televīzijas kanāla TV2 sižetā izskanējis pieņēmums, ka šīs darbības nav bijušas saskaņotas ar Dānijas varas iestādēm, tātad bijušas nelikumīgas.

Novērošanu veikuši vismaz 14 vēstniecības darbinieki. Apkārt vēstniecībai uzstādītās videokameras 24 stundas diennaktī ierakstīja visu apkārtnē notiekošo, savukārt dati par Kopenhāgenas iedzīvotājiem nonāca īpašā datu bāzē. Turklāt datu bāzē īpaši tika izdalītas personas, kuras novērotājiem šķita «aizdomīgas», tāpēc par tām tika vākta papildu informācija.

Vēstniecības pārstāvji atteicās komentēt TV2 sižetu, paziņojot, ka tuvākajā laikā tiks publicēts oficiāls amerikāņu diplomātu paziņojums. Komentārus sniegt atteikusies arī Dānijas Tieslietu ministrija, norāda portāls «Pok.lv».

Iepriekš TV2 jau rādīja līdzīgu sižetu par ASV vēstniecības pārstāvju darbībām Dānijas kaimiņvalstī Norvēģijā. Šajā sižetā tika vēstīts, ka amerikāņi novērojuši norvēģus kopš 2000. gada, turklāt š...

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu