Maizītis: Strīķei korupcijas apkarošana ir dzīvesveids

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/Leta

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei korupcijas apkarošana ir dzīvesveids, lai gan viņa dažreiz pieļauj arī kļūdas, to šodien Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» atzina bijušais ģenerālprokurors, tieslietu ministra padomnieks krimināltiesību un kriminālprocesa jautājumos, kā arī sadarbībā ar Ģenerālprokuratūru Jānis Maizītis.

Maizītis pauda viedokli, ka Strīķe savā nišā strādā ar pārliecību, tādējādi netieši atbildot uz jautājumu, ka diez vai Strīķe rautos pēc amata KNAB priekšnieka amatā.

Kad Maizītis bija ģenerālprokurora amatā, nereti bijis jādara lietas ar ļoti jūtīgiem jautājumiem. Tādiem, par kuriem vairāk par diviem cilvēkiem nevarētu zināt. Maizītis apliecināja, ka ar Strīķi spējis šādās lietās sastrādāties, viņiem bijusi savstarpēja uzticēšanās.

Runājot par patlaban KNAB notiekošajām konfliktsituācijām, Maizītis uzsvēra, ka ir jābūt kopīgiem mērķim apkarot korupciju.

Pēc Maizīša domām, lai šis konflikts neaizietu tik tālu, cik tas ir nonācis patlaban, «kādam bija jāiet kā vidutājam vai premjeram, nezinu». Raidījumā piedalījās arī sabiedriskās politikas centra «Providus» pētniece Iveta Kažoka, kura pauda viedokli, ka situācijā jau laikus bija jāiejaucas Ministru prezidentam.

Konflikts KNAB tā neesot problēma tikai ar tā priekšnieka Normunda Vilnīša vadīšanas stilu, uzskata Kažoka. Pētniece pauda bažas par Vilnīša patieso motivāciju, vadot biroju. «Lielākā nelaime ir tā, ka man ir bažas par viņa ietekmējamību,» teica Kažoka.

Par to, ka Vilnītis varētu būt ietekmējams, raidījumā runāja arī bijušais KNAB vadītājs Aleksejs Loskutovs, norādot uz Vilnīša lielajām parādsaistībām. Viņš atzīmēja, ka Vilnīša alga nav tik liela, lai segtu parādsaistības.

Tikšanās ar politiķiem pati par sevi neesot peļama lieta, teica Maizītis, vienīgai jautājums esot, kas tiek runāts un vai pat sarunāts.

Sestdien paredzēta Vilnīša tikšanās ar ministru prezidentu Valdi Dombrovski («Vienotība»), kuram KNAB darbinieki nosūtījuši jau vairākas vēstules, paužot neapmierinātību ar Vilnīša darbu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu