Pārāk garš uzvārds rada problēmas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Vācietis vārdā Bernds Ottovordemgentšenfelde (Bernd Ottovordemgentschenfelde) ir atzīts par Vācijā garākā uzvārda īpašnieku, vēsta «The Daily Telegraph».

24 burti - tāds ir Vācijā garākā uzvārda garums, kuru apstiprinājuši eksperti no Leipcigas Universitātes. 45 gadus vecais Reinas apgabalā dzīvojošais flīžu licējs atzīst, ka visai bieži sastopas ar problēmām, kad viņa uzvārds izrādās par garu, lai to ierakstītu oficiālās veidlapās. Problēmas rada arī tā uzrakstīšanu uz Bernda darba furgona.
 
Viņš bieži saīsina savu uzvārdu, lai to ierakstītu kredītkartēs, bet viņa sieva Silvija un 14 gadus vecā meita vispār saīsinājušas dzimtas vārdu līdz Gentšenfelde. «Mans tēvs vēlējās man dot arī otru vārdu, taču, paldies dievam, māte viņu atturēja», - saka Bernds.

Kā jau tas varētu likties, pārāk gari vārdi un uzvārdi bieži to īpašniekiem rada dažnedažādas problēmas. Tā, šī gada vasarā Lielbritānijā dzīvojošā studente Dženifera Abegunevardene nevarēja doties atpūsties uz Kipru, jo tūrisma kompānijas līdzstrādnieki, atsaucoties uz šo pārāk sarežģīto uzvārdu, atteicās aizpildīt viņas dokumentus.

Tomēr, šādas situācijas izbiedēt spēj ne visus. Tā, 26 gadus vecā Saflokas grāfistes iedzīvotāja Ostina Ketla, kura bija noskaitusies uz tūrisma firmu Thomas Cook, nomainīja savu uzvārdu pret «Es ienīstu firmu Thomas Cook un tās biznesa partneri Big Shot, kuri dara pāri Liksam» (Mrs Lorraine Darla I Hate Thomas Cook And It's Associates Big Shot Company Treading on the Little Guy Leeks). Šādā veidā jauniete «atriebās» kompānijai, kura atteicās pārformēt medusmēneša ceļojuma dokumentus uz viņas vīra – Liksa – uzvārdu. Taču tagad šī neordinārā sieviete riskē atkārtot Dženiferas Abegunevardenes likteni, jo diezin vai tūrisma kompānijām būs anketas, kurās ierakstīt Ostinas jauno vārdu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu