LB laiž apgrozībā viena lata piemiņas «Dzintara monētu»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Banka

Latvijas Banka pirmdien laida apgrozībā viena lata piemiņas monētu «Dzintara monēta». Tās grafisko dizainu un ģipša modeli veidojis mākslinieks Aigars Bikše, pavēstīja Latvijas Bankā.

Latvijas Bankas jubilejas monētas ir miniatūri mākslas darbi, ko velta Latvijas vērtībām - notikumiem, panākumiem, cilvēkiem un Latvijas kultūras zīmēm.

«Dzintara monētā» iekalts un iemūžināts pusdārgakmens, kuru sīku akmentiņu veidā joprojām izskalo Baltijas jūra. Tādējādi savā ziņā monēta ir veltījums visām tām Latvijas pilsētām un apdzīvotām vietām, kas atrodas jūras krastā.

Sudraba viena lata «Dzintara monēta» ir likumīgs maksāšanas līdzeklis Latvijas Republikā. Monētas maksimālā tirāža - 7 000 eksemplāru. «Dzintara monēta» būs iegādājama Latvijas Bankā un tradicionālās monētu tirdzniecības vietās - bankās, suvenīru un juvelieru veikalos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu