ĀM: izdevies sazināties ar Sudānā nolaupītajiem Latvijas valstspiederīgajiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Latvijas īpašajiem sūtņiem - Ārlietu ministrijas un Drošības policijas Pretterorisma centra pārstāvjiem - izdevies panākt progresu ķīlnieku krīzes Sudānā atrisināšanas lietā, portālam «Apollo» pavēstīja Ārlietu ministrijā.

Ir iegūta apstiprināta informācija par to, ka notikusi telefonsaruna starp ANO Pasaules pārtikas programmas amatpersonām un grupējuma, kas veica nolaupīšanu, pārstāvjiem.

Grupējums pagaidām nav izvirzījis konkrētas prasības, tādējādi noprotams, ka šis ir tikai savstarpējo pārrunu sākumposms, norāda ministrijā.

Telefonsarunas laikā notikusi atsevišķa, īsa saruna arī ar nolaupītajiem Latvijas valsts piederīgajiem, kas apliecinājuši, ka ir sveiki, veseli un medicīniska palīdzība tiem nav nepieciešama.

Ārlietu ministrija par aktuālo situāciju Sudānā informējusi nolaupīto personu tuviniekus un ģimenes locekļus.

Jau ziņots, ka ar mērķi risināt jautājumu par nolaupīto trīs Latvijas pilsoņu ātrāku atbrīvošanu, Sudānā turpina vizīti Latvijas oficiālie pārstāvji.

Papildus tam notiek aktīvs darbs Ārlietu ministrijas vadītajā, speciāli šim gadījumam izveidotajā Koordinācijas centrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu