«Nāves tirgonis» nogādāts Ņujorkā. Viņa sieva brīdina Krieviju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Ieroču tirgonis Viktors Buts no Taizemes nogādāts ASV. Kamēr tiek vēstīts par Buta pārcelšanos uz Ņujorkas cietumu, viņa sieva Alla turpina aktīvi komentēt notiekošo – viņa paziņojusi, ka Butam «tagad ir tiesības atriebties Krievijai».

Buts patlaban gaida tikšanos ar tiesnesi, kas viņam sīki izstāstīs par izvirzītajām apsūdzībām, ziņo Krievijas mediji.

Tajā pašā laikā Alla Buta notikušo vīra «atdošanu» ASV dēvē par «Krievijas līdzšinējās politikas izgāšanos».

«Notikušais liecina, ka Krievijai šajā reģionā nav nekādas teikšanas. ASV ir spēcīgākas un visā pasaulē dara, ko grib. Es uzskatu, ka Viktoru vienkārši nodeva, pārdeva un apmainīja. Visiem Krievijas pilsoņiem ir jāzina, ka smagās situācijās tie nevar paļauties uz valsts palīdzību,» sacījusi Alla.

Buta sieva savos izteikumos bijusi vēl skarbāka, norādot, ka Krievijai tagad vajadzētu uztraukties. «Ja reiz Viktors amerikāņiem ir vajadzīgāks, lai viņš tagad dara visu, ko viņi [ASV amatpersonas] grib,» – tā Alla.

Jau vēstīts, ka Taizemes valdība otrdien negaidīti paziņoja, ka izdos ASV par ieroču baronu un Nāves tirgoni dēvēto krievu biznesmeni Viktoru Butu. Jau otrdien lidmašīna ar Butu uz klāja pameta Taizemi.

2008.gadā Buts tika aizturēts Bangkokā pēc ASV pieprasījuma.

ASV pauž pārliecību, ka Buts ir iesaistīts nelegālā ieroču tirdzniecībā un grasījies pārdot bruņojumu Kolumbijas kreisajiem partizāniem.

Taizeme ilgstoši vilcinājās izdot Butu ASV, uzrādot viņam dažādas apsūdzības, kuras gan vēlāk tiesa atcēlusi.

Bijušo PSRS gaisa spēku virsnieku Butu savulaik meklēja Interpols par ANO ieroču embargo pārkāpumiem, piegādājot ieročus nemierniekiem visā pasaulē.

Buts esot filmā «Kara kungs» («Lord of War») Nikolasa Keidža atveidotā varoņa prototips.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu