Zatlers: KNAB neveic galveno uzdevumu - korupcijas apkarošanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Konflikts, kurš šobrīd norisinās starp Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) šefu Normundu Vilnīti un biroja darbiniekiem, ir problēma, jo KNAB nesasniedz aprakstītos mērķus - cīnīties ar korupciju un novērst korupciju, preses brīfingā sacīja Valsts prezidents Valdis Zatlers.

«KNAB ir arī aprakstīti mērķi – cīnīties ar korupciju, novērst korupciju, lielā mērā ir arī programmas, kā to darīt. Un tās jau nav uzrakstītas ne vakar, ne aizvakar. Tās jau ir ilgtermiņa programmas. Man tiešām ir žēl, ka šīs programmas netiek pildītas un mērķi netiek sasniegti, ka galvenais ir konflikts, tātad visi resursi tiek veltīti konfliktam starp darbiniekiem, bet nevis KNAB galvenā uzdevuma veikšanai – korupcijas apkarošanai un novēršanai,» pauda Zatlers.

Prezidents uzskata, ka var strīdēties par to, kādai jābūt struktūrai, tomēr daudz racionālāk būtu diskutēt un kopīgi izveidot šo struktūru. «Kas tad ir struktūra? Tas ir instruments, ietvars, kurā vislabāk var sasniegt tos mērķus, kas ir KNAB – korupcijas apkarošana un novēršana,» uzsvēra Zatlers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu