Butam draud mūža ieslodzījums, apdraudēta arī viņa ģimene

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Ņujorkā uzsākts tiesas process pret par «Nāves tirgoni» dēvēto ieroču tirgoni Viktoru Butu. Ārvalstu mediji vēstī, ka Buts ir paziņojis - viņš savu vainu neatzīst nevienā no tiesas izvirzītajām apsūdzībām.

Tiesnese Šīra Šeindlina vairākas reizes Butam vaicājusi, vai viņš apzinās savas tiesības. Tiesnese jautāja arī, vai viņš ir godīgi aizpildījis savu īpašumu deklarāciju ārpus ASV. Uz visiem tiesneses jautājumiem Buts atbildējis ar «jā».

Pēc prokurora teiktā, Butam draud cietumsods no 25 gadiem līdz pat mūža ieslodzījumam. Šobrīd, kamēr nav paziņots spriedums, Buts tiek uzskatīts par nevainīgu.

Jaunākā ārvalstu mediju informācija liecina, ka lidojuma laikā no Bangkokas uz ASV, uz Butu ASV pārstāvji izdarījuši spiedienu.

«Buts apgalvo, ka lidojuma laikā viņu mēģināja pierunāt atzīties tajā, ko viņš neesot paveicis, apmaiņā piedāvājot zināmas priekšrocības,» pēc tikšanās ar Butu īslaicīgās aizturēšanas izolatorā paziņoja ģenerālkonsuls.

Viņš norādīja, ka acīmredzami Butu pavadošo aģentu vidū lidmašīnā bijis arī profesionāls psihologs. Butam tika izteikti mājieni, ka arī viņa sievai un 16 gadus vecajai atvasei draud briesmas.

Jau vēstīts, ka Taizemes valdība otrdien negaidīti paziņoja, ka izdos ASV par ieroču baronu un Nāves tirgoni dēvēto krievu biznesmeni Viktoru Butu. Jau otrdien lidmašīna ar Butu uz klāja pameta Taizemi.

2008.gadā Buts tika aizturēts Bangkokā pēc ASV pieprasījuma.

ASV pauž pārliecību, ka Buts ir iesaistīts nelegālā ieroču tirdzniecībā un grasījies pārdot bruņojumu Kolumbijas kreisajiem partizāniem.

Taizeme ilgstoši vilcinājās izdot Butu ASV, uzrādot viņam dažādas apsūdzības, kuras gan vēlāk tiesa atcēlusi.

Bijušo PSRS gaisa spēku virsnieku Butu savulaik meklēja Interpols par ANO ieroču embargo pārkāpumiem, piegādājot ieročus nemierniekiem visā pasaulē.

Buts esot filmā «Kara kungs» («Lord of War») Nikolasa Keidža atveidotā varoņa prototips.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu