Kremlis: Krievijai Buta lietā nav nekādu slēpjamu noslēpumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dmitry Azovtsev, CC licence

Krievijai aizdomās turētā ieroču tirgoņa Viktora Buta lietā nav nekādu slēpjamu militāro noslēpumu, ceturtdien paziņoja Krievijas prezidenta padomnieks starptautiskajos jautājumos Sergejs Prihodko.

«Mums nav nekā slēpjama, neviens šeit neredz nekādus militāros vai kāda cita veida noslēpumus,» Azerbaidžānā notiekošās prezidenta Dmitrija Medvedeva vizītes laikā žurnālistiem pavēstīja Prihodko. «Mēs esam ieinteresēti, lai izmeklēšana par šo biedru tiktu pabeigta, un viņam jāatbild uz visiem jautājumiem, kādi viņam ir amerikāņu Temīdai.»

Kā iepriekš ceturtdien pavēstīja Krievijas ģenerālkonsuls Ņujorkā Andrejs Jušmanovs, ASV mēģināja izdarīt spiedienu uz Butu viņa izdošanas laikā no Taizemes, mēģinot panākt, lai viņš atzīstas noziegumos, ko nav izdarījis.

«Pēc Viktora Buta teiktā, uz viņu ticis izdarīts zināms spiediens pārvešanas laikā,» aģentūrai «RIA Novosti» teica Jušmanovs. «Viņu esot mēģinājuši pārliecināt atzīties lietās, ko viņš nav darījis, solot par to vispārīgos vārdos formulētus labumus. Viktors noraidījis visus šos mēģinājumus.»

Jušmanovs arī sacīja, ka Taizemes varas iestādes esot atņēmušas viņam visas personiskās mantas un viņš jūtot zināmu diskomfortu pēc Taizemes karstā klimata, jo viņam nav silta apģērba. Viņam atņemti arī visi personiskās higiēnas priekšmeti.

Buts trešdien Ņujorkas federālajā tiesā neatzina savu vainu viņam izvirzītajās apsūdzībās terorismā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu