Par mazgadīgās audžumeitas seksuālu izmantošanu apsūdz vīrieti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DerrickT , CC licence

Par savas mazgadīgās audžumeitas vairākkārtēju seksuālu izmantošanu Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore Jekaterina Kušakova uzrādījusi apsūdzību 1977.gadā dzimušam vīrietim, kurš iepriekš gan nav bijis sodīts.

Kušakova aģentūrai LETA sacīja, ka vīrietis apsūdzēts pēc trim Krimināllikuma (KL) pantiem - pēc KL 160.panta 3.daļas - par dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā, ja tā veikta ar mazgadīgo. Minētais likuma pants vainīgo personu paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem.

Tāpat viņam apsūdzība uzrādīta pēc KL 159.panta 3.daļas - par mazgadīgā izvarošanu. Saskaņā ar šo likuma pantu viņš var tikt sodīts ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem. Apsūdzība jaunajam vīrietim uzrādīta arī pēc KL 162.panta 2.daļas - par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo, par ko likumā paredzēts sods brīvības atņemšana uz laiku līdz sešiem gadiem.

Šonedēļ tiesa arī vērtēja vīrietim piemērotā drošības līdzekļa - apcietinājuma - pamatotību, nolemjot viņu paturēt apcietinājumā.

Lietā vēl nav sagaidītas ekspertīzes, tādēļ nav zināms, kad vīrietis varētu stāties tiesas priekšā.

LETA jau ziņoja, ka aizdomās par pedofiliju minēto vīrieti Ķengaraga iecirkņa darbinieki aizturēja 1.septembrī, bet tiesa 3.septembrī viņam kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Policija toreiz informēja, ka vīrietis seksuāli izmantojis savu mazgadīgo audžumeitu, turklāt tas darīts viņa mazgadīgā dēla klātbūtnē.

Vīrietis tika apcietināts, bet cietušajai - patlaban 12 gadus vecajai meitenei - nozīmētas konsultācijas pie psihologa. Meitene pirmo reizi seksuāli tikusi izmantota pirms vairāk nekā diviem gadiem, tādējādi viņai toreiz nebija nemaz desmit gadu.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka vīrietis vismaz sešas reizes apmierinājis savu dzimumtieksmi pretdabiskā veidā ar savu audžumeitu. Pirmā reize bijusi pirms vairāk nekā diviem gadiem, kad vīrietis izmantoja to, ka meitenes māte naktī bija devusies uz darbu. Viņš toreiz bija lietojis alkoholu un meiteni, piedraudot ar vardarbību, piespieda stāties ar viņu dzimumsakaros. Meitenei tika piedraudēts ar nāves draudiem gadījumā, ja viņa par notikušo izstāstītu mātei. Tāpat tika piedraudēts viņa dēlam, kurš bijis liecinieks šīm darbībām.

Māte par notikušo uzzinājusi tikai nesen - pēc pēdējās seksuālās izmantošanas reizes, kad meita beidzot nolēmusi neklusēt. Tad māte devusies uz policiju, kur sākts kriminālprocess un vīrietis aizturēts.

Kā šovasar pēc tā dēvētā Sarkandaugavas seksuālā maniaka aizturēšanas atklāja Rīgas reģiona kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins, pēdējā laikā pieaug seksuāla rakstura noziegumu skaits, kas veikti tieši attiecībā pret bērniem, jo īpaši kailu bērnu fotografēšana.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu