Sērijā «Roka faili» izdotas «The Beatles» un «Pink Floyd» grāmatas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Apgāds «Mansards» laidis klajā grāmatas, kas veltītas divām no populārās mūzikas spilgtākajām leģendām – britu grupām The Beatles un Pink Floyd. Ar tām «Mansards» uzsāk sēriju «Roka faili», ko veidos apjomā kompakti, informatīvi un ilustratīvi piesātināti un cenā demokrātiski izdevumi par rokmūzikas nozīmīgākajiem māksliniekiem.

Abu grāmatu autors Klāss Vāvere: «Ar sēriju gribam akcentēt šīs mūzikas paliekošākās vērtības, kas saglabājušas aktualitāti vairāku paaudžu dzīvē. Grāmatiņās centos atklāt abu grupu vēsturisko un māksliniecisko nozīmi, sniegt ieskatu to radošajā procesā, kā arī vidē un laikā, kas veicināja tik emocionāli spilgtu, saturiski ietilpīgu un muzikāli svaigu darbu rašanos. Protams, ieskicēju arī mūziķu personības.»

Autors iepazīstina ar cilvēkiem, kam bijusi ievērojama loma konkrēto mūziķu attīstībā, izseko viņu ceļam uz pasaules virsotnēm un analizē visus abu grupu izdotos albums. «The Beatles» izjuka 1970. gadā, taču joprojām tiek uzskatīta par visu laiku nozīmīgāko grupu, kuras ietekmei uz mūziku, modi un sabiedrību kopumā nav līdzinieku. «Pink Floyd» ir viena no rokmūzikas savdabīgākajām parādībām, kuras monumentālie albumi «Dark Side of the Moon» un «The Wall» ir starp visvairāk tiražētajiem ierakstiem rokmūzikas vēsturē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu