KNAB sākta disciplinārlieta pret Vilku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) šodien sākta disciplinārlieta pret biroja priekšnieka vietnieku Alvi Vilku.

KNAB galvenā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ieva Karlsberga aģentūrai LETA apliecināja, ka «birojā ir ierosināta disciplinārlieta par amatpersonas rīcības atbilstību KNAB iekšējās kārtības noteikumu normām un Nacionālās drošības padomes lēmumam».

Kā ziņots, dienesta pārbaude pret Vilku tika sākta pēc viņa intervijas ziņu aģentūrai LETA. Biroja priekšnieks Normunds Vilnītis pat bija uzdevis pārmeklēt Vilka darba kabinetu, lai atrastu diktofonu ar intervijas ierakstu, aģentūrai LETA stāstīja Vilks.

Intervija notika septembra vidū, kad Vilks dažas dienas Vilnīša prombūtnē pildīja arī biroja priekšnieka pienākumus.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, Vilnītis nav bijis mierā ar Vilka izteikumiem intervijā, tādēļ lūdzis biroja preses cilvēkam izsniegt intervijas ierakstu. Preses pārstāvis atteicies to darīt, sakot, ka tad jāsaņem Vilka akcepts, bet tālāk sekoja Vilka kabineta pārmeklēšana.

Vilks apliecināja, ka viņa kabinetā ieskrējuši KNAB Iekšējā drošības biroja darbinieki un sākuši meklēt diktofonu. Izrādās, preses pārstāvis šo interviju jau bija paguvis izdzēst, jo aģentūra LETA, interviju atspoguļojot savā ziņu lentē, bijusi precīza un nekādi labojumi neesot bijuši nepieciešami.

Dienesta pārbaude sākta, jo, pēc Vilnīša domām, Vilks, intervijā runājot par savstarpējām attiecībām birojā, esot nonācis pretrunā ar Nacionālajā drošības padomē (NDP) nolemto.

Kas šajā NDP sēdē lemts, aģentūrai LETA nav izdevies noskaidrot, bet neoficiāli ir zināms, ka ar Vilnīša pavēli bez viņa saskaņojuma neviens no KNAB darbiniekiem nav tiesīgs runāt, piemēram, ar medijiem, par to, kas notiek birojā.

Aģentūra LETA par šo pavēli pārliecinājās, kad vairākus mēnešus mēģināja vienoties par interviju ar Vilku, bet saņēma neskaidrus un nemotivētus noraidījumus. Kad Vilnītis bija komandējumā un Vilks pildīja viņa pienākumus, beidzot intervija varēja notikt.

Tikmēr Vilnītis neapstiprina informāciju par sava vietnieka Vilka kabineta pārmeklēšanu. Vienlaikus Vilnītis iepriekš atzina, ka KNAB ir sākta dienesta pārbaude par to, ka, sniedzot interviju ziņu aģentūrai LETA 2010.gada 18.septembrī, Vilks, iespējams, nav ievērojis 19.jūnija Nacionālās drošības padomes (NDP) sēdē izteiktos ierobežojumus KNAB vadībai par informācijas sniegšanu par KNAB darbinieku savstarpējām attiecībām, šādu Vilnīša komentāru aģentūrai LETA iepriekš sniedza KNAB preses pārstāve Karlsberga.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu