Skatīs krimināllietu pret astoņus gadus vecās meitas noslepkavošanā vainoto

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: vvvracer, CC licence

Zemgales apgabaltiesa pirmdien uztveres turpināt pratināt lieciniekus krimināllietā, kur par astoņus gadus vecās meitas noslepkavošanu apsūdzēts jēkabpilietis Vilis Simanovs, aģentūra BNS uzzināja tiesā.

Simanovs ekspertīzē atzīts par pieskaitāmu.

29.aprīļa naktī policijā saņemta informācija, ka Jēkabpilī, Pasta ielā, degot privātmāja. Izbraucot uz notikuma vietu, blakus mājai saimniecības ēkā atrasts 2002.gadā dzimušas meitenes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm - durtu brūci krūškurvja rajonā.

Par nozieguma izdarīšanu tika aizturēts bojāgājušās meitenes tēvs - 1963.gadā dzimušais Vilis Simanovs, kurš ir agrāk tiesāts. Simanovs meitiņu audzināja viens.

Simanova ģimene bija vietējā sociālā dienesta redzeslokā, un dienests savu iespēju robežās vīrietim palīdzējis. Vīrietis ļoti rūpējies par meitiņu, kaut ar sievu kopā nav dzīvojis. Laikraksts «Diena» iepriekš rakstīja, ka dienu pirms slepkavības Latvijā ieradās meitenes mamma un abi vecāki bāriņtiesā konsultējušies par bērna turpmākās dzīvesvietas jautājumiem, katrs no vecākiem gribējis, lai bērns dzīvo ar viņu.

2008.gada janvāra vidū Simanovs ar vēl kādu sievieti izglāba vienu Daugavā pie Jēkabpils ledū ielūzušu pusaudzi. Otru pusaudzi Simanovam neizdevās izglābt. Simanovs par varoņdarbu saņēma gan naudas un piemiņas balvu no vietējās pašvaldības, gan pazīstamo «Latvijas lepnuma» balvu

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu