Atklāj, ar ko ASV cietumā nodarbojas Buts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Ieroču tirgonis Viktors Buts, kuru Taizeme izdeva ASV, cietumā dzīvo vienvietīgā kamerā un par notikumiem pasaulē uzzina no Krievijas konsula, kurš Butu apciemo, stāstījis Krievijas vicekonsuls Aleksandrs Otčainovs.

«Viņu tur blokā ar pastiprinātiem drošības pasākumiem. Mūsu sarunas notiek bez fiziska kontakta - caur restēm un stiklu. Buts ir nogādāts vienvietīgā kamerā,» ārvalstu medijiem stāstījis Otčainovs.

Diplomāts apgalvo, ka Buts «turas» labi. Atbildot uz jautājumu, vai Butam ir sniegta iespēja uzzināt jaunākās ziņas, vicekonsuls atbildējis, ka nav.

«Visus jaunumus viņš uzzina ar mūsu starpniecību. Tas ir viens no cietuma nosacījumiem. Mēs viņam nododam interneta materiālu izdrukas, bet avīzēm ir citi nosacījumi - visas avīzes krievu valodā tiek pakļautas cenzūrai un paiet ilgs laiks, kamēr cietuma darbinieki ar tulka palīdzību pārlasa tās. Kad Buts saņem avīzes, informācija tajās jau ir zaudējusi aktualitāti,» stāstījis diplomāts.

Jau vēstīts, ka Taizemes valdība negaidīti paziņoja, ka izdos ASV par ieroču baronu un Nāves tirgoni dēvēto krievu biznesmeni Viktoru Butu.

2008.gadā Buts tika aizturēts Bangkokā pēc ASV pieprasījuma.

ASV pauž pārliecību, ka Buts ir iesaistīts nelegālā ieroču tirdzniecībā un grasījies pārdot bruņojumu Kolumbijas kreisajiem partizāniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu