Izgāztuvē izmestā zīdaiņa māti meklē, pārbaudot nesenās grūtnieces

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Sadarbība ar ģimenes ārstiem un medicīnas iestādēm Brocēnu novadā tiek apzinātas tuvākajā apkārtnē dzīvojošās sievietes, kas pēdējā laikā bijušas mātes cerībās, pārbaudītas arī nelabvēlīgās ģimenes, lai noskaidrotu izgāztuvē atrastā mirušā zīdaiņa māti, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Saldus iecirkņa priekšnieks Indulis Blīgzna.

Nevienā pārbaudē pagaidām nekas aizdomīgs nav konstatēts, līdz ar to aizdomās turamo pagaidām nav, informēja policijā.

Visticamāk, zīdaiņa māte varētu būt vietējā iedzīvotāja, pieļauj Blīgzna. Savukārt bērna mirstīgās atliekas, visdrīzāk, tikušas ievietotas atkritumu konteinerā un pēc tam nonākušas atkritumu izgāztuvē. Tā kā izgāztuve atrodas nomaļā vietā, maz ticams, ka bērna māte vai kāda cita ar viņu saistīta persona pati būtu nogādājusi zīdaiņa mirstīgās atliekas izgāztuvē, uzskata Blīgzna. Atkritumi uz izgāztuvi Remtes pagastā tiek vesti gan no Brocēnu novada, gan Saldus.

Tuvākajās dienās būs zināmi tiesu medicīniskās ekspertīzes rezultāti mirušā zīdaiņa lietā, sacīja Blīgzna.

Kā ziņots, 30.novembrī atkritumu izgāztuvē Brocēnu novada Remtes pagastā atrasts jaundzimuša bērna līķis.

Policijai par šo atradumu pirms plkst.16 ziņojis atkritumu izgāztuves darbinieks.

Pašlaik Blīgzna nevarēja komentēt, vai konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes un kad varētu būt iestājusies bērna nāve. Tas tiks noskaidrots tiesu medicīniskajā ekspertīzē, kas tiks veikta tuvāko dienu laikā.

Pagaidām policijā arī neprecizēja, kāds ir bērna dzimums. Sīkākas informācijas iegūšanu par šiem jautājumiem pagaidām apgrūtina apstāklis, ka bērna mirstīgās atliekas bija sasalušas, skaidroja Blīgzna. Bērna sasalušais līķis, ietīts segā, atrasts sadzīves atkritumu kaudzē.

Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 12.nodaļas «Nonāvēšana».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu