Advokāts: premjeram jāsper radikāli soļi, lai atrisinātu konfliktus KNAB

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdības vadītājam būtu jāsper radikāli soļi, lai atrisinātu iekšējos konfliktus Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), intervijā žurnālam «Kapitāls» norāda viens no pieprasītākajiem komerctiesību juristiem Latvijā, zvērināts advokāts Lauris Liepa.

«Runājot par šā brīža situāciju KNAB, - ja nozīmīga tiesībsargājoša iestāde, kas uzrauga valsts amatpersonu darbību, ir iekšējā sašķelta, tā ir ļoti bīstama situācija, un valdības vadītājam būtu jāsper ļoti radikāli soļi. Kārtība tam ir radīta, tā arī jāpielieto,» uzsver Liepa.

Lūgts komentēt nepieciešamos soļus korupcijas apkarošanai Latvijā, advokāts norāda, ka būtiska ir sabiedrības attieksme.

«Kamēr mēs turpinām sveicināties un būt iecietīgi pret ļaudīm, kuri no mūsu kopējās kases ir aiznesuši naudu un uzbūvējuši sev kādu labumu, tikmēr mēs nevaram cerēt uz būtiskām pārmaiņām. Lai cik spēcīgas būtu drošības iestādes un korupcijas apkarošana, bez sabiedrības aktīvas līdzdalības neizzudīs tā sava zara zāģēšanas kultūra - kukuļošana, «otkati», «kick-back» - vai kā nu mēs tos sauksim. Režisors Alvis Hermanis par šo parādību ļoti trāpīgi ir teicis: kamēr mēs plunčāsimies vienā baseinā ar čurātājiem, viss turpināsies un neviens mūs nepaglābs,» situāciju raksturo Liepa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu