Tuvojas fado dīvas Cristinas Branco koncerts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

11.decembrī plkst. 19:00 Kongresu namā jaunā portugāļu fado dīva Kristina Branko (Cristina Branco) prezentēs savu jaunāko albumu «Kronos».

«Kronos» albuma veidošanā Kristina Branko uzaicināja vairākus pazīstamus Portugāles džeza, popa, roka un fado* dziesmu tekstu autorus, lai sacerētu skaņdarbus, kas atbilst albuma galvenajai tēmai - laikam. Daudzi tekstu autori radīja dziesmas, kuras nelīdzinājās fado mūzikas žanram, un rezultātā albumā ir fado un citu populāru mūzikas stilu maisījums, kurā īpaši izceļams lieliskā pianista Rikardo Diasa (Ricardo Dias) sniegums.

Dziedātāja ir dzimusi 1972. gadā Almeirimas pilsētā Portugāles vidienē. Gluži kā lielākā daļa portugāļu jaunatnes, kas uzauga pēc 1974. gada revolūcijas, Kristina interesējās par visu – folku, džezu, blūzu, tikai ne fado. Tā tas turpinājās līdz pat meitenes 18. dzimšanas dienai, kad viņa dāvanā no vectēva saņēma skaņuplati ar leģendārās fado dziedātājas Amālijas Rodrigesas (Amalia Rodrigues) ierakstiem. Kristina Branko apjauta visu to emociju gammu un pilnību, ko spēj sniegt fado balss, dzejas un mūzikas savienība, un nopietni ķērās pie vokālajām studijām. Savas muzikālās darbības sākumā dziedātājas sniegumā vērojama liela Amālijas Rodrigesas ietekme.

Branko negaidītu un pēkšņu slavu ieguva ar savu albumu «Cristina Branco in Holland», kas tolaik tika izdots Holandē, vēlāk arī Francijā, izdevniecībā «Universal Classic France».

*Fado nosaukums radies no latīņu «fatum» ir liktenis. Fado dziedājumā tekstam liela nozīme. Tie bieži ir kā balādiski stāstījumi, lūgšanas, elēģijas, muzikāls savas dzīves, savas sāpēs vēstījums.

  • Biļetes: Visās «Biļešu serviss» kasēs un internetā.
    Info: «rigasritmi.lv».
     
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu