Elizabete Zagorska ieskandina «Svētvakaru» un aicina uz iejūtību darbos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Ziemassvētu priekšvakarā dziedātāja Elizabete Zagorska klausītājiem dāvina savu gadumijas singlu [s:36454] - juteklisku, romantisku un tēlainu kompozīciju – un aicina šajos svētkos atteikties no ārišķības, tā atgādinot sev un mācot saviem bērniem iejūtību un sirds siltumu.

«Tradicionāli esam raduši Ziemassvētku laikā «apkrauties» ar sezonāliem rotājumiem, tērējot laiku un līdzekļus, lai – kā mums šķiet – tādā veidā sagādātu sev un savai ģimenei svētku sajūtu. Mēs pieradinām bērnus pie rūķiem un salaveča, kurš noteikti atnesīs daudz un dažādas dāvanas – jo tā tas pieņemts,» par aicinājumu, kas izskan līdz ar «Svētvakaru», stāsta Elizabete. «Mana karstākā vēlēšanās un lūgums visiem – gada tumšākajā laikā padomāt par tiem, kuriem nepietiek līdzekļu, lai saviem bērniem, saviem tuviniekiem sagādātu kaut kripatiņu no tā, kas mums bieži vien ir pārpārēm. Izrotāsim savu eglīti ar dažiem bumbuļiem mazāk, svētku galda klāšanā ieekonomēsim vismaz pāris latus, atteiksimies no nieku pirkšanas un ziedosim tiem, kuriem mūsu palīdzība ir nepieciešama! Par dažiem latiem, ko iztērējam, pērkot svētku salvetes ar salaveča attēlu, 'grabuļus' un kaudzi brīnumsvecīšu, varam iegādāties maltīti kādai trūcīgai ģimenei!” Elizabete aicina vecākus Svētvakara noskaņās mācīt iejūtību arī saviem bērniem –  rosinot ziedot labdarībai kādu izlasītu grāmatu vai izvēlēties mantas, kuras mazais svētkos grib uzdāvināt kādam nabadzīgam bērniņam – šobrīd tās, iespējams, mētājas kādā mantu kastē jūsu mājās, bet jaunajam saimniekam rotaļlietas sagādātu neaprakstāmu prieku. 

Arī savos bērnudārzos «Lāsīte» Elizabete ir izvietojusi ziedojumu kastes un cer, ka viņas «skolnieki» būs atsaucīgi un kādam bērnu namam tiks sagādāta patīkama dāvana. «Mācīsimies būt iejūtīgi ne tikai domās un vārdos, bet arī darbos! Mācīsim to saviem bērniem! Jo pretējā gadījumā, kas gan tas par «Svētvakaru»...?»

Dziesmas «Svētvakars» teksta autors ir viens no populārākajiem Latvijas dzejniekiem Jānis Baltaus – dzejnieka daiļrade gadu desmitiem gan rakstnieka dzīves laikā, gan tagad, jau vairāk kā desmit gadus pēc dzejnieka nāves, ir bijusi mūsu komponistu iedvesmas avots, ar Baltausa tekstiem tikušas radītas neskaitāmas populāras dziesmas, bez kurām latviešu estrāde nebūtu iedomājama. 

Singla mūzikas un aranžējuma autors ir Aigars Grāvers.

«Svētvakara» fona volākā dzirdama trimdas latviešu un mūsu valstī dzīvojošo mūziķu aprindās atzīta un novērtēta mūziķa Arnolda Kārkla balss. Kārklis ir populārākās Amerikas latviešu grupas «Akacis» dalībnieks, muzikants un komponists, kura dzīve pēdējos gados noris «uz Latvijas un ASV robežas» – vairākus mēnešus dzīvojis un strādājis Latvijā, decembra sākumā mūziķis dosies atpakaļ uz Amerikas Savienotajām valstīm, lai Svētvakatu un gadumiju sagaidītu ģimenes lokā.

Singlu «Svētvakars» iespējams lejuplādēt portālos «platforma.lv» un «doremi.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu