ECT svītro bijušā drošībnieka Gulbja prasību pret Latviju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) pieņēmusi galīgus lēmumus vairākās pret Latviju izskatāmajās lietās, svītrojot vai atzīstot iesniegtās sūdzības par nepieņemamām tālākai izskatīšanai pēc būtības, informē Ārlietu ministrijā.

Tiesa svītroja no izskatāmo lietu saraksta 2008.gada 7.aprīlī iesniegto bijušā Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta darbinieka Edgara Gulbja pieteikumu par iespējamiem pārkāpumiem, kas saistīti ar spīdzināšanu.

Savā pieteikumā Gulbis apgalvoja, ka esot cietis no Valsts policijas darbinieku fiziskas un psiholoģiskas vardarbības, atrodoties pirmstiesas apcietinājumā 2007.gada augustā un septembrī. Gulbis arī sūdzējās par 2007.gada 26.septembra incidentu uz Salu tilta, apgalvojot, ka viņš ticis piekauts un iegrūsts Daugavā.

Visbeidzot savā pieteikumā Gulbis apgalvoja, ka tiesībsargājošās iestādes neesot pietiekami efektīvi izmeklējušas viņa sūdzības par minētajām Valsts policijas amatpersonu darbībām.

Tiesa Gulbja pieteikumu nosūtīja Latvijas valdībai 2009.gada 9.septembrī komentāru sniegšanai. Latvijas valdības komentāri tiesai nosūtīti šā gada 15.martā.

Tā kā noteiktajā termiņā no Gulbja un viņa pārstāvja atbildes komentāri netika saņemti, tiesa secināja, ka pieteikums ir svītrojams no izskatāmo lietu saraksta.

ECT arī nesaskatīja nekādus citus apstākļus, kas attaisnotu nepieciešamību turpināt Gulbja pieteikuma izskatīšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu