Nīderlandē aizvien lielāku negatīvu popularitāti iegūst «latviešu monstrs»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DorkyMum, CC licence

«Latviešu monstrs» ir tikai viens no epitetiem, ar kādiem dzeltenās preses virsrakstos un interneta komentāros Nīderlandē tiek raksturots 27 gadus vecais Roberts Miķelsons, kurš ir atzinies vairāk nekā 50 bērnu seksuālā izmantošanā, raksta «Latvijas avīze».

Kopš informācijas publiskošanas par viņa aizturēšanu, Nīderlandes avīzēs, televīzijā un radio šai lietai pievērš ļoti lielu uzmanību. Televīzijā par to tiek runāts ne tikai ziņu izlaidumos, bet arī citās programmās, kur tiek intervēti eksperti un apspriestas dažādas versijas. Viens no TV kanāliem pirmdienas vakarā savā programmā pat ir iekļāvis kāda ASV detektīvseriāla epizodi par pedofilu.

Nosaukta gan Miķelsona mājas adrese, gan uzvārds, kas Nīderlandei ir neraksturīgi, jo nereti pilns apsūdzētā uzvārds netiek atklāts pat tiesas procesa laikā.

Miķelsona nacionālā izcelsme Nīderlandes plašsaziņas līdzekļos pirmdien nebija īpaši uzsvērta un tikai tā saucamā dzeltenā avīze «Telegraaf» Miķelsonu nodevēja par «Rīgas monstru».

Tomēr jau otrdien žurnālisti ir uzsākuši mēģinājumus noskaidrot vairāk par Miķelsona pagātni Latvijā. Nekas būtisks par viņa darbībām Latvijā līdz šim vēl nav nācis gaismā. Tomēr viens ir skaidrs – līdz šim daudzi nīderlandieši mēdza jaukt Latvijas un Lietuvas atrašanās vietu un galvaspilsētu nosaukumus, bet turpmāk, atceroties par «Rīgas monstru», daudziem asociācijas ar Latviju diemžēl nebūs patīkamas...

Jau ziņots, ka 27 gadus vecs imigrants no Latvijas, kurš Nīderlandes galvaspilsētā Amsterdamā strādājis bērnudārzos un ar interneta starpniecību piedāvājis sevi bērnu pieskatītāja darbam, atzinies...

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu