Festivālā «Rīgas Ritmi 2011» uzstāsies Bobijs Makferins

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

30.aprīlī 19.00 Kongresu namā ar projektu «VOCAbuLarieS» uzstāsies vokālās mākslas fenomens Bobijs Makferins (Bobby McFerrin).

Bobijs Makferins visplašāk pazīstams ar savu 1988.gada hitu «Don’t Worry Be Happy». Taču ne mazāk ievērības cienīgi ir arī citi viņa paveiktie darbi. Viņs radījis nepārspējamas versijas Bītlu dziesmām, Baha prelūdijai «Ave Maria», kā arī filmai «The Wizard of Oz», sadarbojies ar komiķi Robinu Viljamsu un lellēm no bērnu seriāla «Sesame Street», diriģējis Vīnes Filharmonijas orķestri un Pasaules Zinātnes festivālā demonstrējis pentatonisko skaņkārtu, kas kļuva par «YouTube» sensāciju. 

«VOCAbuLarieS» ir mūzikas projekts, kas tapis septiņu gadu laikā sadarbībā komponistu Rodžeru Trīsu (Roger Treece). Albumā dzirdama ir  r&b dziedātāja Liza Fišere, brazīliešu džeza novatore Lusiana Souza, «Manhattan Transfer» dalībniece Dženisa Sīgela, vokālā džeza grupa «New York Voices» un arī Čikāgas bērnu koris Žozefīnes Lī (Josephine Lee) vadībā, kas būs īpašs viesis Rīgas koncertā.

Makferins ir četru oktāvu balss īpašnieks, mūzikas entuziasts, atzīts diriģents, kurš mūzikas ritmu un savu balsi pārvalda tik labi, ka dažbrīd spēj radīt iespaidu, ka dzied vairāki cilvēki. Savā mūzikas karjerā viņš ieguvis 10 «Grammy» balvas, Viņa ieraksti ir pārdoti vairāk nekā 20 miljonu tirāžā un radošās sadarbības ar tādām slavenībām kā Čiks Korea, Herbijs Hankoks, Manhattan Transfer, Jo Jo Ma, Ņujorkas Filharmonijas orķestris, Čikāgas Simfoniskais orķestris, u.c. viņam nodrošinājušas leģendas statusu gan džeza, gan klasiskās mūzikas apritē.

«Bobijs ir mūzikas fenomens, kurš  balansē starp džeza un klasiskās mūzikas stilu, izmantojot savas pārsteidzošās vokālās spējas.» / «The New York Times».

Biļetes jau pārdošanā  Biļešu Serviss kasēs!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu