Zatlers: Krievijas tonalitāte ir mainījusies

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VPK

Krievijas tonalitāte ir mainījusies, tā sarunā ar žurnālistiem atzina Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers pēc tikšanās ar Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu

Viņš uzsvēra pirmdien parakstīto līgumu paketi, kas tika gatavota tieši uz šo tikšanos. Tas esot pirmais etaps, kas noslēdzies.

Vaicāts, vai Krievijas retorikas maiņa būtu saistāma ar Krievijas un Eiropas Savienības (ES) attiecību uzlabošanos vai arī Latvijas politikas attieksmes maiņu pret šo valsti, viņš atzina: Krievijas politika ir skaidri virzīta uz ciešāku sadarbību ar ES. Šodien liela daļa no sarunas veltīta attiecībām ar ES un NATO, tam, kādu lomu spēlē Latvija kā dalībvalsts un divpusējās attiecības.

Par galveno panākumu Zatlers uzskata vienošanos par starpvalstu vēsturnieku komisijas izveidi, lai kopīgi pētītu 20.gadsimta vēsturi, par ko ir atšķirīga Latvijas un Krievijas interpretācija.

Viņš norādīja, ka Krievijas prezidents Medvedevs personīgi solīja veicināt arhīvu atvērtību pētījumiem un soli pa solim iet uz priekšu, lai viedokļi būtu savstarpēji izprotami.

«Pirmās sarunas gan ar prezidentu Medvedevu, gan delegāciju formātā šodien bija ļoti produktīvas. Es pat neteikšu, ka konstruktīvas, tās bija ļoti produktīvas. Paspējām faktiski visas tēmas pārrunāt, kādas bija abas puses sagatavojušas, arī tā saucamās grūtās. Gaisotne bija ļoti atklāta un tieša, bez aplinkiem un ļoti izprotoša no abām pusēm,» teica Zatlers.

Kā ziņots, Zatlers un citas augstas Latvijas amatpersonas vizītē Krievijā viesojas no 19.decembra līdz 22.decembrim. Vizītei ir trīs prioritātes - politiskais dialogs ar Krievijas vadību vairākos jautājumos, ekonomisko sakaru veicināšana un starpvalstu līgumu bāzes nostiprināšana.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu