Zatlers: mazākumtautības, tostarp krievi, Latvijā dzīvo ļoti labi

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Mazākumtautību pārstāvji, tostarp krievi, Latvijā dzīvo ļoti labi, salīdzinot ar citām Eiropas valstīm, intervijā telekanālam «Rossija 24» sacījis Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Atbildot uz jautājumu par krievvalodīgo stāvokli Latvijā, prezidents norādīja, ka «pareizāk būtu teikt krievi», nevis krievvalodīgie.

«Viņi dzīvo labi. Latvija ir no tām valstīm, kas lielu uzmanību pievērš mazākumtautībām. Salīdzinot ar citām Eiropas valstīm, mazākumtautības Latvijā dzīvo pat ļoti, ļoti labi,» uzsvēra Zatlers.

Viņš arī norādīja, ka Latvijā uz 2,3 miljoniem iedzīvotāju valsts finansē izglītību astoņās valodās.

«Mums ir ne tikai krievi, bet arī baltkrievi, ukraiņi, poļi, lietuvieši un igauņi. Salīdzinot statistiku 1935.gadā un mūsdienās, krievu ir kļuvis trīs reižu vairāk - no deviņiem līdz 28 procentiem. Attieksme pret viņiem vienmēr ir bijusi nopietna,» pastāstīja prezidents.

Zatlers vēl piebilda, ka viņa paspārnē ir izveidota Mazākumtautību padome, lai apspriestu un risinātu problēmas, ar kurām saskaras mazākumtautības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu