Krievijas presē Zatlera vizīti pavada neierasti pozitīvi raksti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VPK

Latvijas prezidenta Valda Zatlera vizīti Krievijā pavada neierasti pragmatiski un pat pozitīvi raksti par Latviju, uzsverot abu valstu attiecību uzlabošanos.

Pat tādos preses izdevumos, kas parasti Latvijai velta samērā naidīgas publikācijas, Zatlera vizīte Krievijā atspoguļota miermīlīgā stilā.

Krievijas mediji apraksta Latvijas delegācijas tikšanās, sadarbības plānus un parakstītos nolīgumus, kā arī uzsver amatpersonu apņemšanos normalizēt abu valstu attiecības.

Ne viens vien preses izdevums norāda uz Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva izteikumiem, ka Latvijas un Krievijas attiecības pārgājušas jaunā kvalitātē, par ko liecinot Zatlera vizīte Maskavā.

Par Krievijas un Latvijas attiecību uzlabošanos ar žurnālistiem runājis arī ietekmīgais krievu uzņēmējs Pjotrs Avens, kā arī Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) un Maskavas mēra Sergeja Sobjaņina sarunās norādīts uz nepieciešamību «attīstīt pragmatiskas biznesa attiecības» un «veicināt cilvēcisku sadarbību».

Turpretī Latvijas krievvalodīgo jautājums pieminēts tikai garāmejot, norādot, ka Medvedevs aktualizējis nepilsoņu problēmu, taču piezīmējot, ka Krievija un Latvija vienojusies par komisijas izveidošanu vēsturisku problēmu risināšanai.

Vairākos Krievijas preses izdevumos uzslavētas Latvijas prezidenta raitās krievu valodas zināšanas.

Kā ziņots, Zatlers un citas augstas Latvijas amatpersonas vizītē Krievijā viesojas no 19.decembra līdz 22.decembrim. Vizītei ir trīs prioritātes - politiskais dialogs ar Krievijas vadību vairākos jautājumos, ekonomisko sakaru veicināšana un starpvalstu līgumu bāzes nostiprināšana.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu