Portāls: Sudānā nolaupītajiem draudēja nemaksāt algu, ja atklās patiesību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Sudānā nolaupītajiem trīs pilotiem, kas, iespējams, saviem spēkiem izlauzās brīvībā, esot draudēts nesamaksāt algu.

Portāla «kasjauns.lv» rīcībā ir neoficiāla informācija: piloti atsakās runāt ar žurnālistiem un atklāti stāstīt par Sudānā piedzīvoto, jo ir brīdināti, ka paliks bez atalgojuma par vairāk nekā mēnesi, kas pavadīts Sudānas bandītu gūstā.

Versija par Latvijas pilotu izlaušanos no gūsta Sudānā saviem spēkiem, visticamāk, ir patiesa. Oficiāli neviens to neatzīst, tomēr neslēpj, ka piloti patiešām izmantojuši izdevīgu brīdi, sagrāba ieročus un bēga. Viņi arī bija spiesti nogalināt divus bandītus.

Tieši tas varēja radīt tālākus diplomātiskus sarežģījumus. Tikko pilotiem izdevies sazināties ar bāzi, iesaistījušies ANO un Latvijas pārstāvji, gādājot par viņu nogādāšanu drošībā.

Pirmais uzdevums bijis nokļūt bāzē, kurai ir eksteritoriāls statuss. Tāpat ārlietu resors darbojies, lai nesenos gūstekņus nogādātu mājās Latvijā.

Pirmdien ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (V) paziņoja, ka Ārlietu ministrijas uzdevums Sudānas ķīlnieku krīzē bija Latvijas pilsoņus mājās nogādāt sveikus un veselus. Precīzus notikušā apstākļus un medijos izskanējušās versijas ministrs nekomentēja.

Savukārt Nacionālās drošības komisijas vadītājs Gundars Daudze (ZZS) pirmdien norādīja, ka sliecas ticēt versijai par ķīlnieku patstāvīgo izkļūšanu no gūsta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu