Medijs: Nāves tirgoni Butu ASV mainīs pret Hodorkovski

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Par Nāves tirgoni dēvētais Krievijas biznesmenis Viktors Buts jau Ziemassvētku laikā tiks nogādāts dzimtenē. Kaimiņvalsts izdevumam «Nedēļas argumenti» tā pavēstījis kāds Krievijas specdienestu pārstāvis. Viena no versijām: Buts tiks mainīts pret Mihailu Hodorkovski – bijušo uzņēmuma «Jukos» vadītāju, kas patlaban Krievijā gaida tiesas spriedumu.

Izdevums atzīmē, ka «apmaiņu fonds» šogad jau ir iztērēts – Krievija un ASV jau veikusi spiegu apmaiņu. Atlikusi tikai viena iespēja – Krievija pret Butu ASV atdod valsts galveno ienaidnieku – Hodorkovski.

Hodorkovskis gan vairākkārt ir sacījis, ka Krieviju nekad nepametīs, tomēr ņemot vērā, ka viņam draud pat 14 gadus ilgs cietumsods, viņš varētu pārdomāt, norāda izdevums.

Pret šādu apmaiņu varētu iebilst neviens cits kā Krievijas premjers Vladimirs Putins, kuram esot kādas personiskas pretenzijas pret Hodorkovski.

Iepriekš, atbildot uz iedzīvotāju jautājumiem TV tiešraidē, Putins paziņoja, ka Hodorkovska vaina ir pierādīta un «zagļiem ir jāsēž cietumā».

Un tomēr – tiesas sprieduma nolasīšana Hodorkovskim pārcelta uz 27.decembri. Tas, pēc aģenta sniegtās informācijas, nozīme, ka Putins varētu piekrist šādai apmaiņai.

Patlaban notiek slepenas amatpersonu sarunas, norāda izdevums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu