Ulmanis: Zatlera vizīte Krievijā «pavērs slūžas» tālākai attiecību uzlabošanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas Valsts prezidenta Valda Zatlera vizīte Krievijā «pavērs slūžas» tālākiem abu valstu attiecību uzlabošanas procesiem, aģentūrai LETA atzina eksprezidents, tagadējais Saeimas deputāts Guntis Ulmanis.

Ulmanis norādīja, ka šī vizīte tika gaidīta ilgus gadus. Latvija jau sen tai bijusi gatava, bet problēmas bijušas Krievijas nostājā. Tomēr tagad, kad Krievija sakārtojusi attiecības ar starptautiskajām institūcijām un uzlabojusi saskarsmi gan ar Eiropas Savienību, gan NATO, bijusi iespēja kaut ko mainīt un iziet no «pata» situācijas starp abām kaimiņvalstīm.

Eksprezidents uzsvēra, ka ļoti nozīmīgi ir abu valstu parakstītie līgumi, kas uz savu kārtu gaidījuši gadiem ilgi. Zatlera vizīte Krievijā noritējusi labā atmosfērā, un no Krievijas amatpersonu puses bijusi manāma pozitīva attieksme. Pēc Ulmaņa domām, tas dos iespēju uzlabot tālākās attiecības dažādās jomās - gan ekonomikā, gan politikā, gan kultūrā un sportā.

Runājot par iespējamo Krievijas prezidenta vizīti Latvijā, Ulmanis norādīja, ka tai neesot nedz ekonomisku, nedz politisku šķēršļu. Vizītes sarīkošana esot tikai protokolārs jautājums, bet daudz kas ir atkarīgs no pašreizējā Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva plānotajiem darbiem, jo tuvojas prezidenta vēlēšanas un tām būs nopietni jāgatavojas. «Daudz kas atkarīgs no tā, cik viņam būs prioritārs Latvijas jautājums,» atzina eksprezidents.

Kā ziņots, Zatlers atradās vizītē Krievijā no 19.decembra līdz 22.decembrim, kur apmeklēja Maskavu un Sanktpēterburgu un piedalījās dažādos pasākumos.

Krievijas puse vairākkārt uzsvērusi, ka šī ir pirmā oficiālā Latvijas valsts vadītāja vizīte Krievijā, lai gan 1994.gadā toreizējais prezidents Guntis Ulmanis brauca parakstīt PSRS armijas izvešanas līgumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu