Ziemeļkorejas karavīru jaunie formas tērpi satrauc Dienvidkoreju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Daži gar robežu izvietotie Ziemeļkorejas karavīri ir ģērbti maskēšanās formas tērpos, kas līdzīgi dienvidkorejiešu uniformām, acīmredzot lai gatavotos iebrukšanai, otrdien paziņoja kāds Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Šis gadījums licis Dienvidkorejai paātrināt jauno formas tērpu piegādi saviem karavīriem, lai izvairītos no pārpratumiem, preses brīfingā žurnālistiem teica ministrijas pārstāvis.

«Ir apstiprinājies, ka daži ziemeļkorejiešu karavīri ģērbti uniformās ar maskēšanās rakstu, kas līdzinās dienvidkorejiešu uniformām,» viņš teica. «Mēs uzskatām, ka pie robežas izvietotie Ziemeļkorejas karavīri šajos formas tērpos rīko iebrukšanas mācības.»

Dienvidkorejas bruņotie spēki sāk saņemt jaunos «digitālās maskēšanās» formas tērpus un apsver iespēju paātrināt formas tērpu izdalīšanu pēc šādas Ziemeļkorejas rīcības.

Uzskata, ka Ziemeļkorejas īpašo uzdevumu spēkos dien aptuveni 200 000 vīru un 50 000 no viņiem izvietoti gar robežu ar Dienvidkoreju, teikts ministrijas paziņojumā.

Saspīlējums uz robežas palielinājies pēc tam, kad Ziemeļkoreja pagājušajā mēnesī apšaudīja Dienvidkorejai piederošu pierobežas salu, nogalinot četrus cilvēkus, tai skaitā arī civiliedzīvotājus. Dienvidkorejas bruņotajos spēkos izsludināts trauksmes stāvoklis, gatavojoties jaunu uzbrukumu atsišanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu