Miķelsons Nīderlandes izmeklētājiem atklājis sava datora paroles

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depolitiezoekt.nl/LETA

Apjomīgajā pedofilijas lietā apsūdzētais latviešu izcelsmes Nīderlandes pilsonis Roberts Miķelsons atklājis izmeklētājiem dažas savas datora paroles, vēsta Nīderlandes telekanāls NOS.

Miķesona atklātās paroles ļaus izmeklētājiem piekļūt lielākai daļai failu viņa datorā.

Miķelsons ir ļoti prasmīgs kodētājs, un arī viņa datoros apslēptā informācija ir sarežģīti kodēta, neļaujot izmeklētājiem piekļūt datiem.

Kā vēsta Nīderlandes mediji, Miķelsons sava datora satura kodēšanai izmantojis atvērtā koda programmu «TrueCrypt», kā agrīnās versijas «Rubberhose» autors ironiskā kārtā ir «WikiLeaks» pārstāvis Džūljens Asanžs, kurš savā laikā bijis aktīvs hakeris.

Kā ziņots, Nīderlandē decembra sākumā aizturēts 27 gadus vecais imigrants no Latvijas Roberts Miķelsons, kurš vairākus gadus seksuāli izmantojis vairākus desmitus bērnu.

Visi viņa upuri - gan zēni, gan meitenes - nav bijuši vecāki par četriem gadiem.

Miķelsons no 2007.gada februāra līdz 2010.gada janvārim Amsterdamā strādājis bērnudārzos un ar interneta starpniecību piedāvājis sevi bērnu pieskatītāja darbam, tādā veidā iegūstot pieeju saviem upuriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu