Pedofilijas skandāla dēļ ASV arhibīskapija piesaka bankrotu

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

 ASV Milvoki Romas katoļu baznīcas arhibīskapija otrdien iesniegusi pieteikumu bankrotam, lai varētu izpildīt savas smagās finansiālās saistības, kas radušās bērnu seksuālās izmantošanas skandāla rezultātā.

Arhibīskapijas priesteris ticis apsūdzēts par simtiem kurlu zēnu seksuālu izmantošanu no 50. līdz 70 gadiem un bankrots ļaus «godīgi un taisnīgi izpildīt saistības» pret garīdzniecības upuriem un pret draudzes locekļiem, pavēstīja arhibīskaps Džeroms Listeckis.

Arhibīskapija «izmantos pieejamos līdzekļus, lai kompensētu neatrisināto lietu upuriem vienā tiesas uzraudzītā procesā, kas garantēs, lai pret visiem attiektos taisnīgi», sacīja Listeckis.
Katoļu priesteris Lorenss Mērfijs tiek vainots par apmēram 200 zēnu seksuālu izmantošanu nedzirdīgo bērnu skolā vairāk nekā 20 gadu laikā no 1950.gada.

Laikraksts «The New York Times» pagājušā gada martā publiskoja dokumentus, kas liecina, ka Vatikāna augstākās amatpersonas, ieskaitot 2005.gadā par pāvestu ievēlēto kardinālu Jozefu Racingeru, neraugoties uz daudzajiem ASV bīskapu brīdinājumiem nav vērsušās pret Mērfiju.
Mērfijs nomira 72 gadu vecumā 1998.gadā.

Kā liecina pagājušā gada finanšu dokumenti, Milvoki arhibīskapija ir atbildētājs 13 tiesas prāvās par seksuālu vardarbību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu