Buta sieva: viņi pārbaudīja visu, ko atrada somā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Par ieroču kontrabandu apsūdzētā Viktora Buta sievu Allu Butu, kura devās uz ASV, lai apciemotu vīru, 2,5 stundas pratinājuši ASV varas pārstāvji, liedzot sazināties ar Krievijas konsulāta pārstāvjiem, ziņo ārvalstu mediji.

«Mūs savāca lidmašīnā. Pēc tam migrācijas dienesta pārstāvji paņēma mūs aiz rokas un aizveda uz kādu telpu. Acīmredzot, mūs gaidīja. Vairāk nekā divas stundas pavadījām telpā. Viņi pārmeklēja mūsu bagāžu un visu, ko atrada somā: pierakstu grāmatiņas, fotogrāfijas, personīgās mantas un dokumentus,» stāstīja Buta sieva.

Buta norāda, ka viņai zvanīja konsuls, taču amerikāņi likuši izslēgt tālruni uz pratināšanas laiku. Kad es vaicāju, vai tā ir pratināšana, cilvēks, kurš stādījās priekšā kā pretterorisma speciālais aģents, viņš vienkārši pasmaidīja,» dalījās Alla Buta.

«Pārstāvis man vaicāja, vai es zinu, ka mans vīrs ir terorists un vai zinu, kāpēc viņš ir apcietināts. Es teicu, ka nezinu gan - vēl nav uzrādīti pierādījumi tam, ka viņš ir terorists,» sacīja viņa.

Ar Allas Butas aizturētājiem un pašu Butu mēģināja sazināties konsulāta pārstāvis Aleksandrs Otčainovs, tomēr nekādu informāciju par Buta ģimenes likteni vairāk kā divas stundas nebija saņēmis. Vien desmit minūtes pirms iziešanas no šīs telpas, konsulam Otčainovam paskaidroja, kur ir Buta ģimene.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu