Premjers atceļ Vilnīša rīkojumu par KNAB reorganizāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Premjers Valdis Dombrovskis (V) atcēlis Korupcijas novēršanas un apkarošanas (KNAB) biroja šefa Normunda Vilnīša izstrādāto regorganizācijas modeli, kas paredz teritoriālās struktūrvienības izveidošanu biroja korupcijas apkarošanas bloka ietvaros, portālu «Apollo» informēja premjera preses sekretāre Līga Krapāne.

Krapāne norādīja, ka Dombrovskis nolēmis atcelt KNAB priekšnieka 2010.gada 1.aprīļa rīkojumu par grozījumiem KNAB reglamentā.

Dombrovskis ir arī iepazinies ar Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurora Arvīda Kalniņa vadītās starpinstitūciju komisijas ziņojumu. Komisijas uzdevums bija vērtēt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) struktūras jaunā modeļa, kā arī priekšnieka atsevišķu lēmumu un faktiskās rīcības tiesiskumu, uzsvēra Krapāne.

Tomēr Dombrovskis uzskata: kamēr prokuratūra veic pārbaudi KNAB struktūras jaunā modeļa, kā arī biroja priekšnieka atsevišķu lēmumu un faktiskās rīcības tiesiskuma un atbilstības valsts interesēm un demokrātiskās pārvaldes principiem, ir pāragri veidot komisiju, kas vērtētu Vilnīša atbilstību biroja šefa amatam.

Tāpat līdz šim ne ģenerālprokuratūra, ne premjers no KNAB šefa Vilnīša nav saņēmuši biroja jaunās struktūras modeļa reglamentu un darbinieku amatu aprakstus, uzsvēra Krapāne.

Vērtējot KNAB iekšējos konfliktus un to risināšanas problemātiku, premjers uzskata, ka būtu lietderīgi sakārtot normatīvo bāzi, kas skar KNAB priekšnieka disciplināratbildību. Viņaprāt, jārada skaidrs un nepārprotams normatīvais regulējums. Tāpat jautājumi par KNAB tiesisko regulējumu būtu jāiekļauj arī Saeimas darba kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu