Katastrofālie plūdi pasaulē «aizskalo» cilvēku dzīvības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Jaunā gada sākumā vairākas pasaules valstis piemeklējuši postoši plūdi - cilvēki zaudē dzīvības un pazūd bez vēsts, tikmēr nemierīgie ūdeņi no pamatiem izceļ mājas un ar straumi aiznes spēkratus.

Ārvalstu mediji ziņo, ka 13 cilvēki gājuši bojā plūdos Brazīlijas pilsētā Sanpaulu.

Pirmdien Brazīlijā sākās spēcīgas lietusgāzes, kas veicinājušas vairāku upju pārplūšanu. Pilsētas galvenās automaģistrāles ir nopludinātas.

Arī Filipīnās plūdi sākās pēc spēcīgajām lietusgāzēm. Apmēram miljonu iedzīvotāju apdraud plūdu ūdeņi. Valdība un starptautiskās organizācijas mēģina nodrošināt filipīniešus ar pārtiku un dzeramo ūdeni. Šobrīd plūdos bojā gājuši vismaz 40 cilvēki, bet vēl septiņi pazuduši bez vēsts.

Tāpat vairākkārt ziņots par postošajiem plūdiem Austrālijā. Jaunākā informācija liecina, ka dabas stihija prasījusi jau 20 cilvēku dzīvības, bet 90 cilvēki ir bezvēsts pazuduši. Turklāt plūdi turpina izplatīties un jau tuvojas Brisbenai.

Plūdu draudi pieņēmušies spēkā arī Eiropā, kur vēl pavisam nesen pārdzīvots rekordsals un stipra snigšana. Pēc atkušņa pārplūda vairākas Eiropas upes. Vissmagāk plūdi skāruši Vāciju, Beļģiju un Franciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu